spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinprest, cu doi directori generali

  Minprest, cu doi directori generali

  Magistraţii Tribunalului Gorj au dat câştig de cauză fostului director de la Minprest, Elena Vintilescu, în procesul pe care aceasta l-a intentat unităţii, dar şi Complexului Energetic Oltenia. Astfel, judecătorii au constatat nulitatea absolută a hotărârii prin care Elena Vintilescu a fost revocată din funcţia de director.

  La termenul de luni, instanţa de judecată a Tribunalului Gorj a dat câştig de cauză fostului director de la Minprest, Elena Vintilescu. Conform deciziei date, judecătorii au constatat nulitatea absolută a hotărârii date în data de 9. X .2012 prin care Vintilescu a fost revocată din funcţia de director la SC Minprest. De asemenea, magistraţii au mai decis ca unitatea să-i achite acesteia retroactiv diferenţa de salarii, hotărârea instanţei fiind cu apel.

  Vintilescu: Este o luptă lungă

  Contactată telefonic Elena Vintilescu a declarat pentru Acces Tv că lupta este lungă şi că acesta este un prim pas câştigat. „Este o chestiune personală, care îmi dă satisfacţie profesională. Am fost director pe o perioadă de doi ani şi jumătate, a fost un mandat pe care l-am prestat, cu mari probleme economice, sociale şi pe care am încercat să le rezolv. Mi se pare că nu este o recunoaştere a eforturilor pe care le-am depus”, a mai precizat fostul director. Cât despre decizia dată de magistraţii gorjeni, Elena Vintilescu a declarat că o consideră ca fiind una corectă. „Din punct de vedere legal, mă bucur că s-a demonstrat că am avut autoritatea de a conduce această societate. Este dorinţa mea de a se recunoaşte că am fost în deplinătatea puterilor de director general, prin hotărârea AGA, ceea ce în momentul numirii domnului Giorgi a lipsit”, a mai precizat fostul director.

  Hotărâre atacată

  Hotărârea magistraţilor Tribunalului Gorj nu a fost comentată de conducerea CE Oltenia, directorul Resurse Umane Ion Răuţ precizând că se declara o nouă cale de atac. „Este o soluţie prin care se admite acţiunea doamnei Vintilescu, nu comentez nimic cu privire la soluţia instanţei. Există căi legale şi le vom exercita”, a precizat la rândul său şeful Compartimentului Resurse Umane, Ion Răuţ. O decizie asemănătoare va fi susţinută şi de conducerea Consiliului de Administraţie, preşedintele Daniel Antonie declarând că situaţia ivită va fi analizată. Hotărârea instanţei de judecată de la Tribunalul Gorj va putea fi atacată cu apel şi recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Contactat telefonic, directorul general de la SC Minprest, Gabriel Giorgi a declarat pentru mass-media locală că la vremea respectiva membrii Consiliului de Administraţie au respectat legislaţia în vigoare. „Nu ştiu cum a gândit judecătorul când a dat o asemenea decizie pentru că legea nu spune că CA trebuie să aibă mandat de la AGA. Dacă hotărârea rămâne definitivă, doamna Vintilescu revine în funcţie”, a declarat directorul general de la SC Minprest.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: