spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrimii manageri privaţi

  Primii manageri privaţi

  Societatea Naţională a Lignitului Oltenia nu se regăseşte printre cele patru companii de stat, pentru care Ministerul Economiei a iniţiat demersurile pentru selecţia managementului privat. Unul din cei mai cunoscuţi haedhunteri din ţară, George Butunoiu, a precizat, pe un post naţional de televiziune, că „sistemul trebuie schimbat, şi nu directorii”.

  Vineri, la sediul Ministerului Economiei, au fost depuse trei oferte pentru serviciile de recrutare de personal de conducere în procesul de implementare a managementului profesionist la companiile de stat. În timp ce una din oferte a fost depusă cu întârziere, celelalte două oferte au rămas în atenţia ministerului pentru desemnarea managerilor la cele patru companii, alese în primă instanţă, Hidroelectrica, Oltchim, Electrica Furnizare şi Romarm. Ofertele validate de Ministerul Economiei au fost depuse de două mari companii ce se regăsesc în top 10, la nivel internaţional. Pentru numirea de manageri privaţi, iniţial au fost selectate mai multe companii printre care se afla şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, însă, numărul acestora s-a redus la patru. Firmele de recrutare au rolul de a selecta managerii privaţi, în funcţie de obiectivele şi profilul companiilor de stat. La finalul procedurii, se va propune Ministerului Economiei, o listă cu variantele de manageri, pentru unităţile selectate. Conform Hotnews, contravaloarea contractului de recrutare a noului manager va fi plătită de către companiile care vor avea manager nou. În documentaţia pentru licitaţie este prevăzut un preţ maxim de achiziţie, suma de 250.000 euro, pentru fiecare contract, dar această valoare este estimativă.

  Nu cred în proiect

  „Nu cred că sunt şanse ca proiectul să iasă bine. Sistemul de stat e putred şi nici un manager din privat nu va putea să facă treabă. Nu vor avea libertatea să-i dea afară pe incompetenţi, se vor lovi de tot felul de obstacole politice”, a explicat George Butunoiu, unul din haedhunterii români, pentru un post naţional de televiziune. Butunoiu a mai declarat că actualii directorii ai marilor companii de stat sunt oameni care ştiu să facă management de calitate, însă, nu sunt lăsaţi de factorul politic care le blochează cele mai multe iniţiative şi acelaşi lucru se va întâmpla şi cu managerii privaţi. „Cel puţin 50% dintre directorii de azi ai marilor companii de stat nu ar trebui să fie schimbaţi. Trebuie schimbat sistemul, altfel nu faci nimic”, spune Butunoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: