spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăEconomicProiect de hotărâre pentru Cariera Roşia! Sunt prevăzuţi peste 11 milioane de...

  Proiect de hotărâre pentru Cariera Roşia! Sunt prevăzuţi peste 11 milioane de lei

  CarieraMinisterul Energiei a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern care prevede alocarea unei sume de peste 11 milioane de lei pentru exproprierea terenurilor necesare în vederea extinderii lucrărilor de exploatare a lignitului în perimetrul minier Roșia Jiu.

  Proiectul prevede acordarea sumei de 11.469.040 lei, pentru un număr de imobile cu o suprafață totală de 139,7871 hectare, potrivit AGERPRES. „Sumele individuale se virează de către Ministerul Energiei, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Societatea Complexul Energetic Oltenia — S.A. la dispoziția proprietarilor de imobile (…), în vederea efectuării plății despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condițiile legii”, se arată în proiectul de act normativ.

  Reprezentanții ministerului subliniază necesitarea urgentării procedurilor de expropriere, pentru a fi pusă în practică strategia industriei miniere a țării. „Având în vedere punerea în aplicare a Programului de guvernare, a Strategiei energetice a României pentru perioada 2007-2020 corelată cu Strategia industriei miniere, și luând în considerare necesitatea de a adopta de urgență o serie de măsuri în vederea accelerării procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică de interes național a terenurilor necesare lucrărilor miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit și producerii de energie electrică, se impune elaborarea și promovarea unui act normativ pentru aprobarea amplasamentului și declanșarea exproprierii tuturor imobilelor care constituie coridorul de expropriere, pentru a fi supus aprobării Guvernului”, potrivit notei de fundamentare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: