spot_img
2.9 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăEconomicSe scumpesc gazele! Vezi cât o să te coste factura de gaze...

  Se scumpesc gazele! Vezi cât o să te coste factura de gaze din august!

  Veste proastă pentru consumatorii casnici. De la 1 august vor trebui să plătească pe factura de gaze.Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat cresterea pretului gazelor pentru consumatorii casnici cu 5,85%, asta în condițiile în care Guvernul se lăuda cu o plafonare a prețului.

  „Procentul de crestere a preturilor la gazele naturale din productia interna a fost, in perioada ianuarie 2013 – martie 2019, de 75,56%, cu mentiunea ca ANRE nu a avut si nu are competente in stabilirea nivelului acestor preturi. Potrivit prevederilor legale, autoritatea de reglementare are obligatia sa stabileasca pretul la gazele naturale la consumatorii casnici in baza achizitiei gazelor naturale facute de furnizori din pietele centralizate, la care se adauga tarifele de transport, de distributie, de inmagazinare si de furnizare, care sunt, in continuare, reglementate de ANRE”, se arata in comunicatul trimis de ANRE.

  Vestea scumpirii vine la doar câteva zile după ce Ministrul Finanțelor vorbea de o plafonare a prețului pentru a evita noi scumpiri. Eugen Teodorovici intenționa promovarea un proiect de hotărâre de Guvern prin care să limiteze prețului gazelor din producție interna la 55 lei/Wh, proiect la care a renunțat la finele săptămânii trecute.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: