spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO îl contrazic pe ministrul Energiei

  Sindicatele din CEO îl contrazic pe ministrul Energiei

  Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, s-a lăudat pe pagina de socializare cu noile investiții de la Complexul Energetic Oltenia (CEO). A făcut acest lucru în contextul semnării contractelor de finanțare pentru cele 8 parcuri fotovoltaice și a grupului pe gaze naturale de la Termocentrala Turceni. Ministrul a lăsat să se înțeleagă că noile investiții vor absorbi forța de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, dar sindicaliștii îl contrazic.

  „Am semnat astăzi contractele de finanțare pentru 8 parcuri fotovoltaice, investiții strategice susținute în proporție de 70% din Fondul pentru Modernizare. (…) CEO Oltenia se modernizează și face trecerea de la cărbune la energie verde. Parteneriatele cu OMV Petrom și TINMAR implică o participare de 50% din partea CEO Oltenia, care va beneficia de noi surse de venit și va pregăti actualii angajați pentru a implementa și opera aceste proiecte de investiții (și nu numai).” a scis Burduja pe Facebook.

  Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia îl contrazic, însă, pe ministrul Energie.

  „Aceste noi capacități nu vor putea păstra nici măcar un sfert din locurile de muncă existente în activitatea pe cărbune (extracție, transport, mentenanță și exploatare)”, a afirmat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari.

  Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, a spus, la rândul său: „Noile investiții nu vor prelua forță de muncă de la CEO. Au angajați foarte puțini noile societăți. Și parcurile pe care le-au scos la licitație sunt scoase cu totul: montaj și mentenanță. Deci firma care va construi parcurile se va ocupa și de mentenanță și de tot.”, conform liderului de sindicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!