spot_img
20.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăEconomicSindicatele din CEO vor 4 ani de venit de completare

  Sindicatele din CEO vor 4 ani de venit de completare

  Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia fac demersuri, pentru a spori protecția socială a celor care vor pleca din companie. Mii de salariați vor părăsi colosul energetic în următorii patru ani. Sunt câteva variante prin care s-au putea întâmpla acest lucru.

  Cea mai convenabilă pentru mineri și energeticieni va fi pensionarea. Mai este și varianta disponibilizărilor colective. Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia cer acordarea unui venit de completare pe 4 ani în loc de 2 ani și acordarea de până la 20 de salarii compensatorii celor, care vor pleca și nu au încă vârsta de pensionare.

  În momentul de față, venitul de completare are o durată de 2 ani de zile. Se acordă venit de completare pentru 4 ani de zile doar la unitățile miniere și energetice din Valea Jiului. Și sindicatele din Oltenia vor o protecție socială mai mare, având în vedere că în următorii 4 ani numărul de angajați ai CEO va scădea cu 5.000 – 6.000 de persoane.

  Vasile Tivig, sindicalist și angajat la UMC Jilț, a declarat că sunt inclusiv programe cu finanțare europeană, prin care pot fi acordate compensații angajaților din companiile energetice. În plus, prin viitoarea lege a decarbonării, companiile energetice vor primi diferite sume, pentru închiderea de capacități miniere și energetice.

  Anul acesta, Planul de restructurare prevede reducerea, cu 2.000 de persoane, a numărului de salariați. În 2023 sunt anunțate 1.100 de disponibilizări. De asemenea, în 2.026, vor mai rămâne la Complexul Energetic Oltenia 4.700 de salariați.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!