spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicatele se opun cedării profitului la stat

  Sindicatele se opun cedării profitului la stat

  O parte din liderii de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie se opun ideii care presupune ca profitul realizat de CE Oltenia să ia drumul bugetului de stat. Conducerea companiei estimează închiderea anului 2012 pe un profit de 2.000 de miliarde lei vechi, care asemeni anului precedent, într-un procent de 85-90% va merge la bugetul de stat.

  Anul 2012 nu este cu nimic mai avantajos pentru CE Oltenia, comparativ cu anul precedent, şi asta ca urmare a faptului că acum profitul de mii de miliarde va lua drumul bugetului de stat, conform prevederilor în vigoare. Referitor la profitul de 2.000 miliarde lei vechi pe care conducerea estimează a-l obţine la finele anului, conducerea companiei a declarat că în situaţia în care prevederile ordonanţei rămân valabile un procent de 85-90% se va duce la stat.

  Profitul trebuie reinvestit

  O parte din liderii de sindicat din cadrul FNME se opun luării profitului de către stat. Preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, consideră că cedarea profitului nu ar fi cea mai bună decizie. „Profitul realizat la sfârşitul de an trebuie să se ducă în investiţii pe de o parte iar pe de alta un procent de 10% trebuie dat oamenilor. Minerii au fost cei care au muncit pentru a da acest profit. Nu vom fi de acord cu luarea profitului de stat”, a declarat Adrian Marciuc, liderul minerilor din Bazinul Jilţ. De aceeaşi părere este şi preşedintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, acesta susţinând că „oamenii au muncit din greu pentru profitul din acest an iar ceea ce se aude că se va întâmpla nu este bine. Ne vom opune acestui lucru iar profitul trebuie să rămână în companie”. În opinia vicepreşedintelui FNME, Gheorghe Etăgan, cea care este în măsură să decidă ce se va întâmpla cu profitul este Adunarea Generală a Acţionarilor. „O să facem propuneri încât să vină şi la oameni. Legea prevede acoperirea pierderilor din anii precedenţi iar în februarie să purtăm discuţii pe marginea profitului CE Oltenia. Anul financiar se va închide pe aprilie”, a explicat Etăgan. Constantin Mitrescu susţine că prevederile Codului Fiscal prevede ca 85% din profitul companiilor de stat să se duca la stat, acesta nefiind nici el de acord cu aceste prevederi. „Avem nevoie de bani pentru retehnologizări, pentru investiţii, normal ar fi să nu se ia un ban”, a mai spus Mitrescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: