spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăEconomicSituația bonusurilor de la Complexul Energetic Oltenia

  Situația bonusurilor de la Complexul Energetic Oltenia

  Angajații Complexului Energetic Oltenia au incluse, de luna aceasta, toate bonusurile în salariul de bază.

  Este pentru prima dată în istoria companiei energetrice când sporurile nu mai apar evidențiate în afara salariului de bază. Inclusiv cele patru prime de peste an sunt în salariul de bază. Astfel, s-a decis conservarea acestor venituri, dat fiind faptul că legislația prevede că, în caz de pierderi, companiile de stat să nu mai acorde bonusuri salariaților. Liderii de sindicat le vor explica minerilor și energeticienilor situația cu noul mod de calcul al salariului, dacă vor exista nelămuriri și solicitări din partea angajaților.

  Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că va exista disponibilitate din partea liderilor sindicali și lucrurile vor fi lămurite.

  Este o situație în premieră pentru Complexul Energetic Oltenia. Este pentru prima dată când angajații se confruntă cu un alt mod de calcul al salariului. Totul este inclus în salariul de bază și acest lucru poate fi explicat de către liderii de sindicat de la fiecare unitate în parte. Sigur, acolo unde angajații sunt sindicalizați. Cine nu e la sindicat, nu știu pe cine să întrebe. Astea sunt riscurile celor care nu fac parte dintr-o organizație sindicală. Are și sindicatul un rol pentru membrii săi. Pe lângă ajutoarele pe care le acordă, participă la negocieri, îi reprezintă pe oameni în instanță, dacă este cazul și altele. Includerea sporurilor în salariul de bază este o formă de protecție pentru ca, în caz de pierderi, să nu se piardă aceste sporuri, prime și bonusuri”, a menționat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!