spot_img
31.4 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăEconomicSituație tensionată la termocentrala Turceni. Peste 60 de salariați cu probleme sociale,...

  Situație tensionată la termocentrala Turceni. Peste 60 de salariați cu probleme sociale, obligați să plece la alte unități

  Aproximativ 65 de salariați de al termocentrala Turceni, care se află în situații speciale, au fost informați de conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) că vor merge să lucreze la alte unități.

  Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a spus că unei salariate care este văduvă că trei copii în îngrijire i s-a desființat postul și pusă să lucreze la Rovinari: „În lipsa ordonanței cu venitul ce completare care întârzie să apară s-a întâmplat o chestiune nu prea ortodoxă la Turceni, unde am fost să văd care sunt problemele. Să faci un program de restructurare și să suprimi locuri de muncă fără să te gândești la persoane nu prea mi se pare în regulă. Vă dau un exemplu care este cel mai grav. Nu poți să desființezi locul de muncă arbitrar pentru o persoană care este văduvă cu trei copii. Nu se poate să-i spui doamnei aceleia care este din Turceni sau din apropiere: «Pleci la Rovinari sau te disponibilizăm!»“.

  Salariat cu cancer, obligat să plece de la Tuceni

  Un alt caz a fost al unui angajat bolnav de cancer. „La fel: pui pe listele respective și îi dai notă de informare să-și aleagă, să plece ori să fie disponibilizate, la persoane care mai au doi ani și ceva până la pensie. Păi principiul acestui program este ca acolo să trimiți salariați tineri pentru că locurile acelea de muncă rămân mai mult. Eu nu înțeleg Directoratul când a aprobat acele liste nu s-a uitat la persoanele respective, pentru că trebuie să faci o analiză. Nu trebuie să iei de bun ce îți dă șeful de secție și directorul de la Turceni. Sau un alt caz: cum să pui să plece o persoană bolnavă de cancer care mai are trei ani până la pensie?

  O altă persoană care trebuie să plece la Craiova II, care urmează să se externalizeze. Nu sunt umane aceste chestiuni. Până la urmă, când faci un program de restructurare, te uiți și la oameni“, a mai precizat Dumitru Pârvulescu la o emisiune de la Gorj Tv.

  Vor acționa în judecată CEO

  Dumitru Pârvulescu spune că persoanele afectate de aceste măsuri vor acționa în judecată CEO. „Ca sindicat, am fost chemat de salariați. Au primit acele note informative, dar nu vor semna actul adițional și vor da în judecată și vor reveni pe locurile de muncă

  Sunt cam 65 de persoane de la termocentrala Turceni în această situație“, a menționat președintele FNME.

  Scrisoarea deschisă a senatorului Ion Iordache are la bază aceste nemulțumiri

  Liderul de sindicat pune pe seama acestor decizii scrisoare deschisă trimisă de senatorul liberal Ion Iordache ministrului Energiei prin care-i cere să stopeze jaful de la CEO: „Cei mi-a spus mie colegii și ce mi-au prezentat colegii, probabil că i-au spus și domnului Iordache, pentru că este din zonă. (…) A fost și majorarea salariului directorului despre care vorbește colegul meu Ion Popescu.

  Foarte multe locuri de conducere de nivel mediu din companie s-au ocupat așa cum s-au ocupat în ultimii 7-8 ani, pentru că marii specialiști în energie au cam plecat“, a mai precizat Dumitru Pârvulescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!