spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicSprijin financiar pentru angajatul electrocutat

  Sprijin financiar pentru angajatul electrocutat

  Anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în cazul angajatului Complexului Energetic Oltenia, ce a decedat electrocutat! Conducerea CE Oltenia a precizat că familia va fi ajutată de companie cu acordarea a cinci salarii medii brute pe unitate.

  După ce în urmă cu două zile, la UMC Roşiuţa s-a produs un accident de munca cu invaliditate temporară, un caz mult mai grav s-a produs, ieri, la Cariera Gârla. Ieri dimineaţa, inspectorii de muncă au fost informaţi cu privire la faptul că un angajat al CE Oltenia a decedat electrocutat. Acesta lucra la Unitatea de Mentenanţă şi efectua lucrări de revizii la un abzeter. La faţa locului s-a deplasat o echipă de inspectori de muncă, aceştia urmând ca împreună cu reprezentanţii companiei să afle cu exactitate cauzele ce au dus la producerea accidentului de muncă mortal. „În jurul orelor 11:10 în cadrul S.C. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. – U.M.C. ROVINARI, Sector Gîrla s-a produs un eveniment. Victima, în vârstă de 51 ani, căsătorit, avea ocupaţia de electrician, cu vechime de 28 ani şi 7 luni în ocupaţie, vechime la locul de muncă de 3 luni. În timp ce se efectua revizia anuală a instalaţiei de haldare IH 01 din cariera Gîrla, B.M. electrician în cadrul Unităţii de Servicii Mentenaţă Rovinari s-a electrocutat în zona celulei de 6 KV (IUP), consecinţa fiind decesul salariatului”, s-a aratat în comunicatul Inspectoratului de Muncă.

  Ajutor de la locul de muncă

  În ceea ce priveşte administraţia CE Oltenia, compania va ajuta familia îndoliată, acordându-i cinci salarii medii brute pe unitate, aproximativ 170 milioane lei vechi. La rândul lor, şi Sindicatul Mine Energie Oltenia va acorda un sprijin financiar în valoare de 1500 lei. Deşi nu mai există prevedere în contractul colectiv de muncă, la nivelul CE Oltenia a devenit o cutumă ca în locul unui angajat decedat la locul de muncă să fie încadrat unul din membrii familiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: