spot_img
22.9 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăEconomicTranselectrica a notificat CEO să nu închidă grupuri energetice

  Transelectrica a notificat CEO să nu închidă grupuri energetice

  Vezi aici programul CEZ din această perioadă!Complexul Energetic Oltenia a primit, recent, o notificare din partea Transelectrica, potrivit căreia nu trebuie să fie închise grupuri energetice în perioada următoare. Se are în vedere, în principal, programul de funcționare, pentru a exista energie electrică în perioada sezonului rece, dar și în perioada următoare.

  Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, Planul de restructurare și decarbonare valabil până în anul 2026 prevede închiderea de grupuri energetice și de cariere miniere. Și în 2022 era prevăzută închiderea grupului energetic numărul 3 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și a grupului energetic numărul 7 de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni.

  De asemenea, ar fi trebuit să își înceteze activitatea trei unități miniere. Este vorba de unitățile miniere de carieră Peșteana, Lupoaia și Husnicioara. În toate cazurile a fost luată decizia de a amâna orice închidere, cel puțin în cursul anului 2023. În fapt, Ordonanța privind decarbonarea, care se va transforma în lege după votul din Senat, va elimina termenul de „închidere” și va rămâne termenul „intrarea grupurilor energetice în rezervă tehnică”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: