spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăEconomicUnitate din CEO, funcţională cu 1 decembrie

  Unitate din CEO, funcţională cu 1 decembrie

  Cel mai probabil, firma ce va exporta energia produsă de CE Oltenia – Ceo Trading va deveni funcţională în decembrie 2014, primele informaţii arătând că numărul angajaţilor ce vor lucra pe exportul de energie ar fi cuprins între 60 şi 100 de salariaţi. Că interesul companiei este mare, rezultă şi din faptul că deja se poartă discuţii în acest sens cu potenţialii colaboratori, în luna noiembrie fiind organizată licitaţia pentru rezervarea de capacitate anuală şi la care ar putea participa şi CE Oltenia.

  La ora actuală, în conformitate cu prevederile Legii Energiei, CE Oltenia nu poate exporta energie, acest lucru realizându-se doar prin intermediul firmelor din străinătate licenţiate şi în România, înscrise la OPCOM. Pentru a putea exporta, conducerea companiei energetice a iniţiat demersurile pentru înfiinţarea unei societăţi de export energie CEO Trading, despre care se spune că va deveni funcţională în trimestrul III al anului 2014, fapt confirmat de altfel şi de managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, într-un interviu dat către bizenergy. „După înfiinţarea CEO Trading, în urma analizei pieţelor, se va stabili cantitatea care se va putea exporta. Avem la această oră în SEN peste 1000 MW disponibili doar în CE Oltenia”, a precizat Ciurel, în interviul dat. Mergând pe acest trend, Ciurel crede că România are potenţial să devină un centru regional major al energiei în zona de Sud-Est a Europei. „Aceasta ar presupune, practic, pe lângă creşterea gradului de interconectare a sistemului de transport şi crearea unui producător cu surse mixte: cărbune, apă, gaze, nuclear, pe modelul marilor companii din UE: EDF, ENEL, CEZ, Eon, RWE”, a mai explicat şeful CE Oltenia, către bizenergy.

  Funcţională în decembrie 2014

  Informaţiile obţinute arată că, la ora actuală, în interiorul companiei, pentru CEO Trading lucrează deja cinci angajaţi, coordonaţi de directorul, Ionel Ilie, şi se estimează că numărul personalului TESA ce va fi încadrat şi transferat către această nouă unitate va fi cuprins între 60 şi 100 de persoane. Surse demne de încredere din sistem au precizat că deja a fost depusă la ANRE documentaţia în vederea obţinerii licenţei, act ce ar urma a fi eliberat în cel mult 60 de zile. În aceste condiţii, aceleaşi surse au mai precizat că sunt şanse mari ca CEO Trading să devină funcţională de la 1 decembrie 2014. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat pentru ACces Tv că în luna noiembrie se va organiza licitaţie pentru rezervarea de capacitate anuală pe Transelectrica. „Dar … va fi o problemă! Dacă vom câştiga licitaţia şi nu vom avea unde livra energie? Plătim penalitaţi!”, a declarat întrebător Aurel Medinţu.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: