spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEditorialAlo, aici Gorjul, ne aude cineva?

  Alo, aici Gorjul, ne aude cineva?

  Un nou cutremur major ne-a pus pe jar. Ne liniștisem puțin, ce-i drept și când ne așteptam mai puțin, ne-am cutremurat, la propriu.

  Oare pe ”specialiștii” de la Institutul pentru Fizica Pământului îi mai deranjează careva cu vreo întrebare vis-a-vis de ce se întâmplă aici? Ei măsoară, ce să facă mai mult… Ar fi ceva de făcut: de căutat în primul rând cauza, pentru că efectul îl vedem cu toții. Da, știu, ați instalat nu știu ce aparate în zonă, dar nu pare să ne fi ajutat cu ceva. Tot ce știm este că avem mult peste 1000 de replici ale celor două mari seisme din februarie.

  Mă întreb cu ar fi decurs lucrurile dacă aceste cutremure ar fi fost lângă București. Mai era atâta liniște pe la institut, în școli, pe străzi, în viață în general. Păi nu, sigur că nu. Acolo le clătinau și lor scaunele, și la propriu și la figurat. Aia e, Gorjul e departe. Până ajunge la ei strigătul nostru… ăhă.

  A făcut cineva vreun control la firmele care au lucrat sau încă lucrează în zona seismică? Ar fi un început. Nu vreau să lansez vreo teorie a conspirației, dar tare mi-e teamă că există o cauză umană pentru ceea ce trăim azi. Dar probabil Nu se vrea.

  Mă gândesc că ar fi cazul să cerem ajutorul și altor specialiști, de peste hotare. Poate ei au răspunsurile pe care noi le dorim. Situația asta de incertitudine este apăsătoare și căutăm răspunsuri oriunde și la oricine. Și de aici și tot felul de rostogoliri în spațiul public al unor informații care mai de care mai hilară: de la apariția unui vulcan până la venirea/plecarea extratereștrilor. Și toate astea pentru că nimeni nu ne spune nimic. Înghițim tot, nemestecat, dar a început să ne stea în gât.

  Așa că hai să-i somăm împreună să iasă și să ne dea o explicație! Hai să fim mai uniți. Dacă striga doar unii sigur nu se va “auzi” dar dacă toți vom striga în cor, nu au cum să ne mai ignore. Unitate!

  Ca să fie tacâmul complet ne închid ăștia și minele. Ba pardon, le conservă, că cică așa se numește fenomenul. După ce au angajat o grămadă de oameni în perioada crizei energetice și exploatau cărbune non stop, acu le ”conservă”. Nu mai sunt necesare. Oamenii și-au făcut planuri, vise… Ce faceți cu oamenii?

  Oare aude cineva strigătele noastre, ale tuturor?

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!