spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEducatieLiceu din Gorj cu logo aprobat de VISARTA

  Liceu din Gorj cu logo aprobat de VISARTA

  Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani are logo aprobat de VISARTA, organizația de gestiune a drepturilor de imagine ale artiștilor plastici din România. În plus, conducerea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani a inițiat demersurile pentru înregistrarea la OSIM a logo-ului instituției de învățământ.
  Pentru că simbolul folosit conținea elemente din opera lui Constantin Brâncuși, conducerea Primăriei Peștișani a luat legătura cu VISARTA – societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale.
  „VISARTA are contract cu ADAGP, societatea franceză care gestionează drepturile de proprietate asupra imaginii operelor lui Brâncuși. Aceștia din urmă și-au dat acordul pentru ca pe sigla folosită de instituția de învățământ din Peștișani să poată fi folosită imaginea cu ”Coloana Infinită”, acord dat cu titlul gratuit.
  Sigla Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Peștișani înfățișează, în mijloc, portretul marelui sculptor, flancat de două fragmente ale Coloanei Infinite conform foto. Sub siglă apare scris ”Succesion Brancusi/ADAGP, Paris/VISARTA, București, 2024””, au transmis reprezentanții Primăriei Peștișani.
  Primarul Cosmin Pigui spune că, prin acest demers, instituția de învățământ din comuna Peștișani este singura din Gorj care are acordul VISARTA/ADAGP pentru a folosi imaginea operelor lui Brâncuși în sigla prezentă pe materialele tipărite sau în online: „Înregistrarea la OSIM a acestui logo înseamnă o preocupare a administrației locale pentru imaginea lui Constantin Brâncuși și o deschidere pentru colaborare cu moștenitorii marelui sculptor“.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: