spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEducatieProfesorul gorjean care a fost distins cu premiul Mentor pentru excelență în...

  Profesorul gorjean care a fost distins cu premiul Mentor pentru excelență în educație

  Profesorul Vasile Zaharia, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a fost distins cu premiul Mentor 2023, acordat de Fundația pentru Comunitate și de Mol România

  Vasile Zaharia, profesor de Geografie, care s-a pensionat anul trecut, a ghidat pașii mai multor generații de elevi. Mulți dintre ei au ajuns la performanțe greu de atins la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale. Unul dintre ei este Mihai Bratu, care a obținut anul trecut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie.

  150 de premii și mențiuni la olimpiadele naționale

  Vasile Zaharia este absolvent al Universității ,,Al. I. Cuza” din Iași și a început cariera didactică în anul 1983, prin repartiție guvernamentală, la Liceul Tehnologic Turceni, unde a profesat până în 1990. După decembrie 1989, a participat la primul concurs de titularizare în învățământ, a concurat și a devenit profesor la CNTV, de unde a ieșit la pensie anul trecut.


  În fiecare an de activitate, din cei 33 de activitate la acest colegiu, a avut între 2 și 6 elevi calificați la fazele naționale, obținând constant premii I, II, III și mențiuni la etapele național. Astfel, elevii pregătiți de acesta au obținut aproximativ 150 de premii și mențiuni.
  La Olimpiadele Internaționale de Geografie a obținut 2 medalii de aur în 2002, Durban, Africa de Sud, unde a făcut parte din echipa României, alături de elevul Dragoș Tâlvescu, și în 2004, la Gdansk, Polonia, tot cu Tâlvescu Dragoș. În cei doi ani, a participat și la pregătirea lotului național pentru Olimpiada Internațională de Geografie. În 2022, a obținut cu elevul Mihai Alexandru Bratu medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris, iar în anul 2023, la Olimpiada Europeană de Geografie, Mihai a obținut medalia de aur la individual și locul al II-lea, cu echipa. A fost profesor metodist peste 25 de ani și a făcut parte din Consiliul Consultativ al disciplinei. Mulți ani a fost membru și în Consiliul de Administrație al CNTV.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!