spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăEducatieProiect Inclusion Through Gamification

  Proiect Inclusion Through Gamification

  În perioada 4 – 10 iunie 2023, la Grădinița cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu”  se va desfășura a treia mobilitate LTTA3 din cadrul proiectului  Erasmus+ KA210-SCH – Small-scale partnerships in school education ,,INCLUSION THROUGH GAMIFICATION” din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Mihai Eminescu” a participat la prima mobilitate ÎNVĂȚARE INCLUZIVĂ BAZATĂ PE JOC.

  LTTA3 în România: „Învățare incluzivă bazată pe joc” are ca focus metodele de incluziune implementate în timpul activităților STEM  și activitățile de monitorizare, evaluare, diseminare.

  LTTA 3 va include învățarea bazată pe joc cu abordare incluzivă. Fiecare partener propune jocuri pe care le-au testat cu elevii lor, de pe diferite link-uri, cum ar fi: www.ramogames.com, http://coolmath4kids.com, www.arcademicskillbuilders.com, www,wordwall.net, www. Jigsawplanet.com  și le-au aplicat în cursurile pilot. Pentru a putea măsura atingerea obiectivelor stabilite, coordonatorii din fiecare școală participantă împărtășesc rezultatele obținute în propriile clase pilot după ce au implementat gamification pe toată perioada de dezvoltare a proiectului împreună cu elevii.

  Echipele participante la acest LTTA3 (SÚKROMNÁ ZÁKLADNÁ ŠKOLA PETZVALOVA 4, Košice, Slovakia și YAVUZTURK İLKOKULU, İstanbul, Turkey), toți cei 10 profesori invitați din școlile primare/grădiniță (5/SK; 5/TR) vor înțelege tendințele educaționale moderne și vor dezvolta o serie de aptitudini și practici corespunzătoare celei europene în context educațional. Prin respectarea strategiilor utilizate de țara gazdă (RO), profesorii invitați la LTTA 3 vor face o comparație cu propriile strategii și vor identifica câteva aspecte pe care le pot îmbunătăți în procesul de predarea învățare de la propria clasă la cele 3 discipline cheie: matematică, limbi străine și știință.

  Dintre activitățile planificate a se desfășura în această mobilitate enumerăm:

  • Întâlnire de proiect pentru: redactarea capitolului 1-6 din ghid (întregul conținut al publicației și discuție de dezvoltare) și rezultatele proiectului și evaluarea impactului (chestionare, alte forme de măsurare și evaluare)
  • Festivalul de muzică și dans ,,CARNAVALUL PRIETENIEI”, activitatea principală a FESTIVALULUI REGIONAL DE MUZICĂ, DANS ȘI POEZIE ,,OCROTI’ȚI ZÂMBETUL COPILĂRIEI!” avizat ME n CAERI 2023,Pag. 17, Poz. 816 , metodă de  învățare incluzivă –
  • desfășurată în cadrul the 3rd   Transnational Project Meeting GAME – BASED INCLUSIVE LEARNING of the Erasmus+ KA210-SCH – Small-scale partnerships in school education  INCLUSION THROUGH GAMIFICATION
  • Observarea unor activități bazate pe STEM și gamificare desfășurate de către cadrele didactice de la cele 3 grupe pilot (Florilor, Piticii, Veseliei): Știință, Matematică, Engleză (CLIL)
  • Observarea unor activități tradiționale desfășurate de către cadrele didactice de la cele 3 grupe non-pilot (Steluțele, Ștrumfii, Ciupercuțele): Știință, Matematică, Engleză (CLIL)
  • WORKSHOP INTERNAȚIONAL ,,Activități bazate pe joc și gamification în clasele (pre)primare”
  • WORKSHOP de limba engleză: îmbunătățirea performanței personale și a abilităților de comunicare în limba engleză (pentru profesori)
  • WORKSHOP eTwinning – www. school-education.ec.europa.eu/ro (stabilirea conturilor)
  • CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ ”Învățare incluzivă bazată pe joc”
  • Acordarea certificatelor Europass

  Participarea la ateliere și discuțiile de grup vor avea ca rezultat îmbunătățirea abilităților de lucru în echipă, gândirea critică, negocierea precum și dezvoltarea aptitudinilor de negociere.

  În fiecare zi, după activități, vom organiza tururi și excursii culturale, care au ca scop consolidarea dimensiunii culturale a proiectului.

  LTTA3 ”ÎNVĂȚARE INCLUZIVĂ BAZATĂ PE JOC” oferă posibilitatea profesorilor care fac parte din echipele de proiect din România, Slovacia și Turcia să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici sau metode de lucru, producând de asemenea rezultate tangibile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!