spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăEducatieUn elev din Târgu Jiu va primi bursă din partea Academiei Române

  Un elev din Târgu Jiu va primi bursă din partea Academiei Române

  Mario Scurtu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ va beneficia de burse din partea Academiei Române.

  „Mario Scurtu este unul dintre cei 12 elevi cu rezultate remarcabile care vor primi burse din partea Academiei Române în anul școlar 2024-2025. Cei 12 elevi au fost selectați din cei 109 care au aplicat pentru programul de burse „Academia Română în dialog cu tinerii”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“.

  S-a calificat la patru olimpiade naționale

  Anul acesta, Mario s-a calificat la patru olimpiade naționale. Liceanul din Gorj a obținut medalii la trei dintre competiții: medalie de bronz la Olimpiada națională de Matematică, medalia de aur și mențiune din partea Ministerului Educației la Olimpiada Națională de Fizică și medalia de aur la Olimpiada Națională de Astrofizică.

  „Este o pasiune foarte mare față de științele exacte și de aspirație foarte înrăită către acest vis, care este corelat cu pasiunea mea pentru Cosmos, astfel că s-a născut pasiunea mea pentru Fizică și, ulterior, Matematică sub formă de instrument al Fizicii și, apoi, disciplinele conexe, cum ar fi Lingvistica, și mai specializată, cum este Astrofizica“, a explicat olimpicul.

  Mario Scurtu locuiește într-o comună de lângă Târgu Jiu, Lelești, și face zilnic o navetă de 30 kilometri dus-întors. Atunci când programul este încărcat, Mario rămâne în căminul liceului pentru a nu mai pierde timpul pe drum.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!