spot_img
22.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEveniment27 de ani de puşcărie pentru poliţiştii ucigaşi

  27 de ani de puşcărie pentru poliţiştii ucigaşi

  Poliţiştii Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Tribunalul Caraş-Severin. Bogdan Papuzu a primit 13 ani de puşcărie pentru omor şi arestare nelegală, în timp ce Cosmin Militaru va executa 14 ani de detenţie pentru aceleaşi infracţiuni. Aceştia au fost judecaţi pentru că au ucis în bătaie un bărbat din comuna Stoina, urmând să execute împreună 27 de ani de puşcărie.

  Condamnaţi după şase ani de la comiterea crimei

  Magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin au decis să schimbe încadrarea juridică a celor doi poliţişti care au ucis un om în anul 2008. Agenţii au bătut victima chiar în sediul poliţiei din Stoina, bărbatul decedând din cauza loviturilor primite. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru omor calificat profitând de starea de neputinţă a victimei de a se apăra, pentru omor deosebit de grav comis de un poliţist aflat în misiune, dar şi pentru arestare nelegală şi cercetare abuzivă. Totuşi, condamnarea de ieri, 12 ianuarie, a fost dictată pentru omor simplu şi arestare nelegală, astfel inculpaţii având parte de o sentinţă mai uşoară. „Condamnă pe inculpatul Papuzu Bogdan-Eugen, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, la 13 ani de închisoare (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de arestare nelegală şi cercetare abuzivă, la 2 ani de închisoare (…) contopeşte pedepsele stabilite şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de 13 (treisprezece) ani închisoare (…) deduce din pedeapsă durata reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului Papuzu Bogdan Eugen, începând cu data de 08 aprilie 2012 ora 18:30 până la data de 09 aprilie 2012 ora 18:30, respectiv de la data de 19 aprilie 2012 până la data de 15 august 2012 (…)Condamnă pe inculpatul Militaru Constantin-Cosmin, pentru săvârşirea infracţiunii de omor la 14 ani închisoare (…) condamnă pe acelaşi inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de arestare nelegală şi cercetare abuzivă la 3 ani închisoare (…) contopeşte pedepsele stabilite şi dispune ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de 14 ani de închisoare”, au decis magistraţii de la Tribunalul Caraş Severin.

  Ucis pentru a recunoaşte un furt pe care nu l-a comis

  Aceştia nu vor mai avea dreptul de a practica meseria de poliţist timp de 4 ani, după eliberarea din închisoare. Totodată, prin aceeaşi sentinţă, magistraţii au decis ca inculpaţii să plătească unei rude a decedatului suma de 150.000 lei, daune morale. Judecătorii au cerut ca acestora să le fie prelevate probe ADN pentru Sistemul Naţional de Date Genetice. Cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată în anul 2012, după patru ani de la comiterea crimei. În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, în sediul Poliţiei din Stoina, Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru l-au bătut pe Nicolae Druţu, de 49 de ani, cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă şi contuzii hemoragice cerebrale. Victima a fost ucisă în bătaie pentru a recunoaşte un furt pe care nu îl comisese. Acum, după mai bine de şase ani, ucigaşii săi au fost condamnaţi la puşcărie, însă sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: