spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăEvenimentActivități de educație rutieră la Bâlteni

  Activități de educație rutieră la Bâlteni

  Polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități educative, pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație, la Liceul Tehnologic Bâlteni. La aceste activități au participat peste 160 de elevi, din cadrul învățământului primar și gimnazial și 10 cadre didactice.

  În cadrul programului de prevenire a victimizării elevilor prin accidentele de circulație, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au iniţiat acţiunea denumită „Fii pieton disciplinat! Nu trece dincolo!”, ocazie cu care elevilor le-au fost prelucrate normele rutiere, privitoare la deplasarea pe drumurile publice, traversarea pe trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, precum şi locul pe care trebuie să-l ocupe aceştia în autovehicule, atunci când deplasarea se face folosind aceste mijloace.

  „În funcţie de vârstă, preşcolarii au fost implicați într-un board-game, prin care au exersat partea teoretică privind indicatoarele rutiere, care au fost prezentate, anterior, de către poliţişti.

  Cu această ocazie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au transmis elevilor noțiuni specifice de educație juridică, vorbindu-le despre răspunderea penală și contravențională a minorilor, importanța respectului în mediul școlar, adoptarea unei conduite nonviolente în relația cu ceilalți colegi și cadrele didactice, necesitatea respectării Regulamentului de ordine interioară al școlii, precum și pericolele la care se expun cu ocazia utilizării rețelelor de socializare.

  Astfel de activități vor continua în perioada următoare și în alte unități de învățământ preuniversitar, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta în zonele adiacente acestora”, a transmis IPJ Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: