spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEvenimentActivități de Ziua Protecției Civile

  Activități de Ziua Protecției Civile

  În fiecare an, la data de 28 februarie, este sărbătorită Ziua Protecției Civile, iar în acest an sărbătorim 90 de ani de Protecție Civilă în România.

  În perioada 27 februarie – 3 martie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Lt.col. Dumitru Petrescu” al Județului Gorj vor fi organizate activităţi informativ-educative dedicate sărbătoririi „Săptămânii Protecţiei Civile”, desfășurate sub sloganul “ÎMPREUNĂ MAI PREGĂTIȚI”.

  Luni și marți, în datele de 27 și 28 februarie, între orele 10:00 – 14:00, în incinta Shopping City Tg-Jiu, dar și în Piața Mare și Piața Mică din municipiul Tg-Jiu, vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă unde colegii noștri vor purta discuții cu cetățenii cu privire la regulile care trebuie respectate și măsurile care trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

  De asemenea, în perioada 27 februarie – 03 martie, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt,col. Dumitru Petrescu” al județului Gorj își vor deschide porțile pentru a desfăşura activităţi specifice, în cadrul programului Zilele Porţilor Deschise, dând posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile salvatorilor profesioniști şi tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor militari.

  În acestă perioadă, mai multe unități școlare au ales să-și organizeze Programul „Școala Altfel”. Ne bucurăm că rămânem o prioritate pentru unitățile școlare atunci când vorbim despre Programul „Școala Altfel”, iar în săptămâna dedicată Zilei Protecției Civile din România, vom desfășura activități de informare preventivă în mai multe unități școlare de pe raza județului. Un comportament preventiv este esențial încă de la vârste fragede, iar prin discuțiile noastre cu elevii și cadrele didactice sperăm să-i facem să se familiarizeze cu modul de comportare într-o situație de urgență.

  Trebuie subliniat faptul că, miercuri, 01 martie 2023, se va relua exercițiul național de alarmare publică, denumit generic „Miercurea Alarmelor”, prin care sunt verificate echipamentele dedicate de înștiințare, avertizare, și alarmare a populației, precum și gradul de acoperire acustică al acestora.
  „Vă invităm să ne fiți alături pentru a sărbători împreună ZIUA PROTECŢIEI CIVILE unde, cu siguranță, puteți acumula informații esențiale în cazul producerii unei situații de urgență!”, a transmis ISU Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: