spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentAmenzi pentru muncă la negru și în afara programului

  Amenzi pentru muncă la negru și în afara programului

  Două firme care desfășoară activități în Tismana și Târgu Cărbunești au fost amendate de inspectorii ITM Gorj, pentru muncă la negru și în afara programului.

  „Un angajator cu sediul social în județul Mehedinți, cu punct de lucru în orașul Tismana, având domeniu de activitate Comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

  Un alt angajator cu sediul social în comuna Schela, având domeniu de activitate Comerț cu amănuntul al florilor, plantelor și semințelor, comerț cu amănuntul al animalelor de companie și a hranei pentru acestea în magazine specializate a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat în orașul Târgu-Cărbunești“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

  Amenzi de peste 200.000 de lei

  Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, săptămâna trecută, 49 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale în valoare de 202.000 lei și dispuse 151 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica acțiunile de verificare, în toate domeniile de activitate, pentru combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a spus George Octavian Romanescu, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj:

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: