spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCondamnaţi pentru că au lăsat infirm un şofer

  Condamnaţi pentru că au lăsat infirm un şofer

  Cornel Agafiţei, dar şi Karoly Aldea, doi tineri care au încercat să ucidă în bătaie un tânăr, pentru că acesta i-a prins în flagrant în timp ce îi furau din maşină, au fost condamnaţi de magistraţii de la Tribunalul Gorj. După ce l-au bătut până la inconştienţă, agresorii şi-au lăsat victima să zacă într-o baltă de sânge, chiar în faţa blocului unde acesta locuia. Bătăuşii au fost judecaţi la Tribunalul Gorj pentru tentativă de omor, constatându-se că rănile provocate victimei au necesitat 70-80 zile de îngrijiri medicale, leziunile punându-i în primejdie viaţa. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

  Şapte ani de închisoare

  Doar unul dintre inculpaţi va ajunge după gratii, asta dacă nu va contesta decizia magistraţilor. ”Condamnă pe inculpatul Agafiţei Cornel la pedeapsa de 7 ani închisoare. Deduce din pedeapsa cu închisoarea aplicată inculpatului reţinerea şi arestul preventiv începând cu data de 05.12.2013 până la data de 31.01.2014, inclusiv. Menţine cu privire la inculpatul Agafiţei Cornel măsura preventivă a controlului judiciar (…) Condamnă pe inculpatul Aldea Karoly la 1.000 lei amendă penală. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar prin care a fost înlocuită măsura arestului preventiv. Menţine beneficiul liberării condiţionate referitor la restul de pedeapsă de 309 zile rămas de executat din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală”, au decis magistraţii Tribunalului Gorj.

  Daune morale pentru victimă

  Magistraţii îl obligă pe inculpatul Agafiţei Cornel la 7258,10 lei, despăgubiri civile, cu dobânzile legale aferente, reprezentând cheltuieli de spitalizare, către Spitalul de Urgenţă „Bagdasar Arsenie” Bucureşti şi la 1.770 lei, despăgubiri civile, cu dobânzile legale aferente, reprezentând cheltuieli de transport şi asistenţă medicală acordată părţii vătămate, către Serviciul de Ambulanţă Gorj. Totodată, sentinţa obligă inculpatul Agafiţei Cornel la 50.000 daune materiale şi 75.000 lei daune morale către partea civilă Purcel Alexandru. Karoly Aldea nu este la prima abatere legislativă. Pe numele acestuia mai există o condamnare de doi ani şi jumătate, tentativa de omor fiind comisă în stare de recidivă. În anul 2012, Aldea a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: