spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEvenimentCriminalii cu epoleţi au atacat sentinţa judecătorilor

  Criminalii cu epoleţi au atacat sentinţa judecătorilor

  Poliţiştii ucigaşi, Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru, condamnaţi la închisoare cu executare pentru omor şi arestare nelegală, au contestat sentinţa dictată de magistraţii de la Tribunalul Caraş Severin. Cei doi agenţi de poliţie au fomulat contestaţia în speranţa că o altă instanţă le va da o pedeapsă mai mică sau chiar cu suspendare. Până când decizia magistraţilor va fi definitivă, aceştia vor rămâne în continuare angajaţi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

  După şase ani de la comiterea crimei, cei doi poliţişti au fost condamnaţi la data de 12 ianuarie 2015, iar patru zile mai târziu au formulat apel. Bogdan Papuzu a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare cu executare, în timp ce Cosmin Militaru a fost condamnat la 14 ani de puşcărie. Cei doi agenţi de poliţie au fost judecaţi pentru că au ucis în bătaie un bărbat din comuna Stoina, în anul 2008, chiar în sediul Poliţiei. Cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată în anul 2012, după patru ani de la comiterea crimei. În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2008, în sediul Poliţiei din Stoina, Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru l-au bătut pe Nicolae Druţu, de 49 de ani, cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă şi contuzii hemoragice cerebrale. Victima a fost ucisă în bătaie pentru a recunoaşte un furt pe care nu îl comisese. Cei doi au fost trimişi în faţa instanţei pentru omor calificat profitând de starea de nepuţinţă a victimei de a se apăra, pentru omor deosebit de grav comis de un poliţist aflat în misiune, dar şi pentru arestare nelegală şi cercetare abuzivă. Dacă îşi vor executa pedepsa, după eliberare, agenţii au interdicţia de a mai profesa patru ani meseria prin intermediul căreia au fost săvârşite infracţiunile.

  Aceeaşi sentinţă de la Tribunalul Caraş Severin prevede ca inculpaţii să achite unei rude a persoanei decedate suma de 150.000 lei, daune morale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: