spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 25, 2024
Altele
  AcasăEvenimentDoi angajatori din Gorj, sancționați dur de către inspectorii ITM Gorj

  Doi angajatori din Gorj, sancționați dur de către inspectorii ITM Gorj

  Doi angajatori, din municipiul Motru, respectiv sat Peșteana Jiu, au fost sancționați, săptămâna trecută, cu amendă în valoare de 20.000 de lei fiecare, pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare.

  Angajatorul din Motru activează în domeniul restaurantelor, iar cel din Peșteana Jiu în cel al transportului de persoane.

  În perioada 15.06.2020-20.06.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 36 de controale, pentru deficiențele constatate fiind aplicate amenzi în valoare totală de 70.000 de lei. S-au dispus, de asemenea, 99 de măsuri ce trebuie duse la îndeplinire de către angajatori. ”Măsurile dispuse de către inspectorii de muncă în anexele de constatare ale proceselor verbale încheiate în urma unui control, au rolul de a corecta deficiențele depistate, într-un termen limită. Conform Legii 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, nerespectarea acestora atrage noi sancțiuni, cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: