spot_img
Altele
  AcasăEvenimentITM Gorj, în control!

  ITM Gorj, în control!

  Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat în săptămâna 15 – 19.12.2014 mai multe acţiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma acestora, inspectorii ITM au aplicat o serie de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile găsite.

  Serviciul Control Relaţii de Muncă a efectuat 51 controale, din care 40 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. De această dată, nu au fost depistaţi angajatori care să presteze activitate cu persoane fără forme legale de angajare, însă, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale la 4 angajatori, în valoare de 8.000 lei. Principalele deficienţe constatate pentru care angajatorii au fost sancţionaţi sunt: nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal şi nerespectarea prevederilor legale referitoare la transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor.

  Amenzi de peste 90.000 de lei

  Totodată, Compartimentul Securitate şi Sănătate în Muncă a efectuat 37 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 22 neconformităţi pentru care au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale din care 16 amenzi în valoare de 94.500 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neefectuarea controlului medical periodic.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: