spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentMicrobuzele, la control!

  Microbuzele, la control!

  Polițiștii rutieri au acționat, în această dimineată, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Gorj, pentru verificarea transportului public de persoane.

  Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, precum și valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

  „De asemenea, a fost verificată respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare.

  Acțiunea a avut drept scop și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

  Astfel, polițiștii au verificat un număr de 165 autovehicule de transport persoane, fiind aplicate 21 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 și 5 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HG 69/2012. Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și reținut 1 permis de conducere.
  De asemenea, conducătorii auto au fost testați atât cu aparatul etilotest cât și cu aparatul drug test, fiind depistat un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.
  Astfel de acțiuni vor fi efectuate în permanență de către polițiști, pentru prevenirea evenimentelor rutiere”, a transmis IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!