spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPatroni amendați cu 60.000 lei pentru muncă ilegală

  Patroni amendați cu 60.000 lei pentru muncă ilegală

  Doi patroni din județul Gorj au primit amenzi de 60.000 lei după ce au fost depistați cu șase persoane care munceau fără forme legale de angajare. Inspectorii ITM au efectuat 19 controale numai în ultima săptămână, fiind depistate și alte nereguli.

  Cele mai multe nereguli se referă la neîncheierea contractelor de muncă și neacordarea repausului săptămânal. „Au fost depistați 2 angajatori care prestau activitate cu 6 persoane fără forme de angajare. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru utilizarea muncii fară forme legale de angajare, în cuantum de 60.000 lei. Angajatorii depistați cu muncă la negru desfășurau activitate în sat Valea Perilor, comuna Cătunele (montare parapeți de protecție pe marginea drumului județean) și Târgu-Jiu (transport persoane). Au fost aplicate în total 8 sancțiuni contraventionale la 7 angajatori, în valoare de 67.500 lei, sancțiunile contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor din Legea nr. 53/2003 republicată cu modificarile și completările ulterioare. Principalele deficiențe constatate pentru care angajatorii au fost sanctionați sunt: neîncheierea, în forma scrisă, a contractului individual de muncă, anterior începerii activității; nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea repausului săptămânal și la munca în zilele de sărbători legale”, a comunicat Gheorghiță Cusma, purtător de cuvânt ITM Gorj.

  De asemenea, Compartimentul Securitate şi sănătate în muncă a efectuat un număr de 13 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în care au fost depistate 4 neconformităţi pentru care au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale. Controalele efectuate au urmărit în principal modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: instruirea necorespunzătoare a personalului, lipsa instrucțiunilor proprii de la locurile de muncă, neevaluarea tuturor riscurilor existente, nepurtarea de către lucratori a echipamentul individual de protecție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: