spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPirotehniştii în alertă. Un proiectil cu focosul activ descoperit la Crasna

  Pirotehniştii în alertă. Un proiectil cu focosul activ descoperit la Crasna

  Un bărbat din Crasna asunat la 112 după ce, în timpul unor lucrări de construcție pe care le efectua în apropierea locuinței, a găsit un element de muniție neexplodat. Imediat o echipă pirotehnică s-a deplasat la fața locului.

  După ce au examinat locul, pirotehniştii au fost nevoiţi să amâne misiunea până în următoarea dimineaţă, deoarece se lăsase întunericul. Zona a fost păzită pe tot parcursul nopţii de către poliţişti. Dimineaţa echipele ISU au mers la Crasna pentru a extrage proiectilul, care va fi distrus într-un poligon special amenajat.

  ,,Pompierii militari au efectuat cercetarea și identificarea obiectului și au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm. Din cauza întunericului, operațiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până dimineață, pe timpul nopții zona fiind asigurată de către polițiști. La primele ore ale dimineții specialiști pirotehnici din cadrul ISU Gorj, s-au deplasat la fața locului și au extras proiectilul, constatând că este vorba despre un proiectil neexplodat de calibru 100 mm care provine din Primul Război Mondial. Intervenția pompierilor a fost una foarte dificilă din cauza faptului că proiectilul avea focosul activ. Acesta a fost ridicat și urmează să fie depozitat în vederea distrugerii într-un poligon special amenajat”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

  Zona în care a fost găsit a fost cercetată amănunțit de către pirotehniștii din cadrul ISU Gorj pentru a se asigura că nu există și alte elemente de muniție neexplodate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: