spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPolițist gorjean, la un pas să fie „linșat” în cartierul Obreja din...

  Polițist gorjean, la un pas să fie „linșat” în cartierul Obreja din Târgu Jiu

  Un polițist gorjean a fost la un pas să fie „linșat” în cartierul Obreja, unde locuiesc persoane de etnie romă. Acesta a urmărit o autoutilitară care transporta un animal, dar acest lucru i-a iritat pe cei de acolo, astfel că a fost nevoie de intervenția altor polițiști pentru a calma spiritele.
  „O fotografie banală, ar spune unii. Nu și colegul nostru care în dimineața zilei de 13.04.2024 a fost la un pas sa fie linșat pentru ca avut curajul sa folosească semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție pentru a urmări o autoutilitară în cartierul Obreja. Acest «tupeu de milițian» a deranjat comunitatea, iar mai mulți cetățeni ale căror urechi au fost iritate de sunetul sirenei au cerut socoteala colegului adresându-i amenințări. Astfel a fost nevoie de mai multe echipaje pentru a salva pielea colegului care a avut curajul sa își facă datoria“, a transmis într-o postare pe Facebook Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual.
  Calul care se afla în autoutilitară era decedat. Polițiștii l-au sancționat pe șofer cu amendă și măsura suspendării dreptului de a conduce un autovehicul. De precizat că, potrivit legislației în vigoare, transportul și manipularea deșeurilor de origine animală se face în condiții speciale, de entități autorizate.
  Cer pedepsirea mai aspră a ultrajului
  Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual a solicitat ca faptele de ultraj asupra polițiștilor să fie sancționate mult mai aspru: „ULTRAJELE, indiferent de modul în care sunt comise, trebuie sancționate imediat de către magistrați. Orice întârziere în luarea măsurilor preventive, nu face decât să încurajeze!
  SNPPC a solicitat public modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, în sensul instituirii:
  – obligativității propunerii arestării preventive în cazul ultrajului și ultrajului judiciar;
  – instituirii pedepsei cu închisoare strictă la ultraj și ultraj judiciar_ ( fără amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei, amendă penală sau și alte tertipuri care să asigure neexecutarea detenției).
  De asemenea, Biroul Executiv Central al SNPPC, a solicitat domnului ministru Cătălin PREDOIU, accelerarea modificării urgente a OMAI 9/2009, în sensul instituirii sprijinului juridic pentru polițiștii ultragiați“, a mai transmis Sindicatul polițiștilor.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: