spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPompierii, specializaţi în deblocări de uşi

  Pompierii, specializaţi în deblocări de uşi

  În ultimele zile, pompierii militari gorjeni au fost chemaţi să deblocheze uşile unor apartament, unde fie că exista suspiciunea că în interior s-ar afla persoane decedate, fie copiii, lăsaţi singuri, nu au putut deschide uşa părinţilor. Aşa se face că pompierii s-au specializat în deblocări de uşi, dar se dovedesc a fi şi buni negociatori, şi astfel, dau o mână de ajutor ori de câte ori li se cere sprijinul.

  Un prim caz în care pompierii au fost chemaţi să ajute la deblocarea unei uşi s-a întâmplat în municipiul Motru. Aici, solicitarea a venit din partea părintelui ce îşi lăsase singur în casă minorul, în vârstă de şase ani. Şi pentru că vârsta este destul de fragedă s-a cerut sprijinul pompierilor. Astfel, cu ajutorul unei scări culisabile, aflate în dotarea autospecialei de intervenţie, echipajul a pătruns pe una din ferestrele apartamentului şi a deblocat uşa. Minorul a fost găsit în apartament, fără probleme medicale sau de altă natură, dar având în vedere vârsta fragedă, acesta nu a putut deschide singur uşa care avea un sistem automat de închidere. Intervenţia nu a durat mai mult de zece minute şi s-a încheiat cu succes.

  Găsită în stare de putrefacţie

  Nu mai departe de ziua de marţi, un alt apel i-a pus în mişcare pe pompierii militari gorjeni. Aceştia au fost chemaţi să deblocheze uşa unui apartament în care se bănuia că s-ar afla proprietara decedată. Imediat la faţa locului, un echipaj al pompierilor a ajuns dotat cu scări culisabile, apartamentul fiind situat la etajul doi al blocului de locuinţe. Echipajul a pătruns pe fereastră şi a deblocat uşa apartamentului. În locuinţă a fost descoperit cadavrul, aflat în stare de putrefacţie al proprietarei în vârstă de 79 de ani. Misiunea s-a încheiat imediat ce pompierii au deschis uşa apartamentului, iar cadavrul a fost preluat de Medicina Legală pentru efectuarea necropsiei.

  L-au coborât de pe stâlp

  Pompierii din Turceni au avut o altă misiune, într-un din zilele trecute. Şi asta pentru că au fost chemaţi să acorde asistenţă de specialitate unei persoane care a găsit de cuviinţă să se urce pe un stâlp de înaltă tensiune, cu intenţia de a se arunca în gol. Cel puţin aşa a afirmat omul, aflat într-o evidentă stare de ebrietate. Şi de această dată pompierii s-au dovedit buni negociatori, având în vedere că după discuţiile purtate timp de două ore, omul a fost convins să coboare de pe stâlp. Imediat ce a ajuns cu picioarele pe pământ, cei care l-au preluat au fost poliţiştii din comună. Aşa se face că salvarea acestui om stă mărturie că pompierii pot fi şi buni negociatori.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: