spot_img
14.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentPrimarul din Slivileşti tânjeşte la o achitare

  Primarul din Slivileşti tânjeşte la o achitare

  Edilul din comuna Slivileşti vrea o achitare în dosarul în care este judecat alături de afaceristul Mihail Rămescu. Cei doi sunt judecaţi pentru fapte de corupţie în tranzacţia ilicită a unei case către fosta SNLO. Edilul Sorin Bucurescu este acuzat de abuz în serviciu, dar cu toate acestea se consideră nevinovat. Avocatul lui Bucurescu susţine că dacă nu se va obţine achitarea, edilul va fi condamnat pentru cel mult o neglijenţă în serviciu, acesta încălcând legea în necunoştinţă de cauză.

  A semnat ca …primaru’

  Edilul din Slivileşti mizează pe faptul că actele care îl incriminează au fost semnate şi de alţi angajaţi ai primăriei, înainte ca acesta să îşi pună ştampila şi iscălitura pe autorizaţia de demolare a unui imobil care nu mai exista. În aceste condiţii, apărătorul lui Bucurescu vrea să ceară schimbarea încadrării juridice sau chiar achitarea. „Suntem aproape pe punctul de a demonstra că infracţiunea de abuz în serviciu nu subzistă, iar din probe se conturează ideea , fie de lipsă a vinovăţiei, fie a unei neglijenţe în serviciu, cel mult. Cu siguranţă, în acest dosar, nu este exclusă o soluţie de achitare”, a declarat Pantelimon Manta, avocatul lui Sorin Bucurescu.

  Au cerut strămutarea dosarului

  Dosarul lui Sorin Bucurescu şi a soţilor Rămescu a fost la un pas să fie strămutat la o altă instanţă, pe motiv că în jurul cauzei s-a făcut prea multă vâlvă şi că urmărirea penală a fost una tendenţioasă, existând riscul ca inculpaţii să nu aibă o judecată dreaptă şi echidistantă. „S-a formulat şi o cerere de strămutare a dosarului la Curtea de Apel Craiova, a fost respinsă această cerere. Eu cred că sunt create premisele unei judecăţi drepte şi la Gorj. Strămutarea s-a cerut din cauza vâlvei care s-a creat în mass-media vis-a vis de persoana primarului şi anumite aspecte subiective din perioada de cercetare şi urmărire penală, respectiv modul cum a instrumentat procurorul cauza. Totuşi, dacă se dispunea strămutarea se îngreuna şi procesul, fiind în cauză zeci de martori. ”, a mai declarat Pantelimon Manta, avocatul lui Sorin Bucurescu.

  Prejudiciu de miliarde

  Sorin Bucurescu şi soţii Maria şi Mihail Rămescu au fost trimişi în judecată în luna aprilie a acestui an, după ce au realizat o tranzacţie dubioasă cu o casă către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Potrivit anchetatorilor, soţii Rămescu ar fi construit o casă pentru ca apoi să o vândă către SNLO la suprapreţ. Pentru imobil, cei doi inculpaţi au obţinut 6 miliarde de lei vechi, dar şi un teren la Slivileşti. În toată această poveste, edilul Sorin Bucurescu este acuzat că a eliberat o autorizaţie de demolare pentru casa respectivă, deşi aceasta nu mai exista la momentul respectiv. Cei trei sunt judecaţi pentru fapte de corupţie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: