spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEvenimentProxenetul de la Roşiuţa, judecat pentru trafic de persoane

  Proxenetul de la Roşiuţa, judecat pentru trafic de persoane

  Proxeneţii Aristică Bejinaru şi Casian Muja au fost trimişi în judecată pentru trafic de persoane. Alături de cei doi va ajunge în faţa instanţei de judecată şi Delia Georgeta Stoiceanu, cea care i-a favorizat ce cei doi infractori. Pentru faptele comise, proxeneţii riscă între 3 şi 10 ani de închisoare de închisoare cu executare.

  Judecaţi în cătuşe

  Ieri, magistraţii Tribunalului Gorj au verificat temeinicia arestării preventive, hotărând ca inculpaţii să rămână în cătuşe pe perioada desfăşurării procesului. „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă ICCJ – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Bejinaru Aristică Benoni şi Bejat Muja Casian, măsură pe care o menţine. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi 25 noiembrie 2014, la Tribunalul Gorj”, au decis judecătorii.

  Trafic de minori

  Proxeneţii plasau tinere şefilor din minerit, aceştia fiind pontaţi fictiv la locul de muncă. După luni bune de la încătuşarea acestora, procurorii DIICOT au cerut trimiterea în judecată pentru trafic de persoane. Activitatea infracţională a inculpaţilor a început în 2010 şi a fost descoperită în luna iulie a acestui an. „Inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, din anul 2010 şi până la data de 31 iulie 2014, a avut ca principală preocupare comiterea de fapte de trafic de persoane şi proxenetism, fără să excludă infracţiuni de trafic de minori. Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu”, au anunţat procurorii gorjeni la momentul reţinerii lui Aristică Bejinaru.

  Racola „fetiţe” pentru poftele sexuale ale şefilor

  Proxenetul lucra în „tură de noapte”, însă nu la locul de muncă. Acesta mergea prin cluburi şi racola fete pentru ca acestea să satisfacă poftele sexuale ale şefilor din minerit. „Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea”, au mai anunţat procurorii.

  Patru şefi, în instanţă cu sancţiunile

  În urma acestui scandal sexual din minerit au fost luaţi în colimator şi o parte dintre şefii lăcătuşului-proxenet. Patru dintre aceştia au fost sancţionaţi de conducerea Complexului Energetic Oltenia, fiind vorba despre Constantin Berescu, maistru la Roşiuţa; conducătorii de formaţie Constantin Cojocaru şi Emil Caludiu Popescu; dar şi Nicolae Stelescu, şeful de la Biroul de Evidenţă Gestiuni şi Patromoniu. Toţi au contestat în instanţă deciziile de sancţionare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: