În perioada 9–15 ianuarie, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Gorj au efectuat verificări în localitățile: Târgu-Jiu, Schela, Tismana, Motru, Dragoteşti, Bolboşi, Mătăsari, Slivileşti, Cătunele, Berleşti, Bustuchin, Prigoria, Rovinari, Bâlteni, Turceni, Brăneşti, Novaci, Polovragi.
Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă din unităţile de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor în baza Programului de Supraveghere și Control 2016 și a tematicilor referitoare la prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada ulterioară sărbătorilor de iarnă, concretizată în 37 de inspecții (o unitate procesare carne, 4 păstrăvării, 1 centru de ambalare ouă, 2 laboratoare de patiserie, 1 depozit alimentar, 2 pensiuni-restaurant, 1 fast-food, 20 magazine alimentare, 4 supermarket-uri, 1 bar). De asemenea, a fost vizată și înregistrarea sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a 9 unități supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor (6 magazine alimentare, 2 baruri şi un mijloc de transport al produselor alimentare). În timpul controalelor efectuate nu au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.