spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăEvenimentZeci de morți pe drumurile Gorjului

  Zeci de morți pe drumurile Gorjului

  Foto arhivă

  Inspectoratul de Poliție Gorj face apel la conducătorii auto să circule cu respectarea legii. Solicitarea vine în contextul în care, în primele 8 luni ale anului în curs, 24 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere.

  Potrivit unei statistici efectuate de IPJ Gorj, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, la nivelul județului, au fost înregistrate 36 accidente grave, soldate cu decesul a 24 persoane și rănirea gravă a altor 22.

  Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 13 mai puține accidente grave (-26%), același nr de persoane decedate și cu 13 mai puține persoane rănite grav (-37%).

  „Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (25%), fiind înregistrate 9 accidente, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 3, indisciplina bicicliștilor (16,6%), fiind înregistrate 6 accidente, soldate cu decesul a 6 persoane şi nerespectarea regimului legal de viteza (16,6%), fiind înregistrate 6 accidente grave soldate cu decesul a 3 persoane și rănirea gravă a altor 4.

  De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și depășirile neregulamentare (5,55%), rezultând 2 accidente grave soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 3 și neacordarea priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept (11,11%), fiind înregistrate 4 accidente grave soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 3.

  Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 75% din totalul accidentelor rutiere grave”, se arată în comunicatul emis de IPJ Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!