spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăExterneChipul Regelui Charles pe noile bancnote britanice!

  Chipul Regelui Charles pe noile bancnote britanice!

  Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii i-au fost prezentate cu solemnitate primele bancnote pe care apare chipul său. de către guvernatorul Băncii Angliei. Suveranul a admirat cu plăcere bancnotele, remarcându-le designul ingenios. Este doar al doilea monarh britanic reprezentat pe o astfel de bancnotă, după mama sa Regina Eisabeta a II-a.

  Evenimentul a avut loc la Palatul Buckingham, unde Andrew Bailey i-a înmânat o broșură legată în piele conținând bancnotele.

  A fost un moment cu atât mai special pentru monarh, cu cât se află în tratament pentru o afecțiune canceroasă care nu a fost dezvăluită, să vadă propriul său portret pe noile bancnote, la doar un an și jumătate de la începutul domniei sale. Charles a examinat încântat bancnotele de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline – fiecare primă bancnotă purtând numărul seriei 01 000001 -, observând cu atenție detalii și zâmbind pe parcursul prezentării făcute de către Bailey. Acesta din urmă a fost însoțit de Sarah John, casier-șef al Băncii Angliei, ale cărei semnături figurează pe bancnote.

  Charles este acum doar al doilea suveran britanic a cărui imagine figurează pe bancnotele Băncii Angliei și este pentru prima oară când imaginea unui suveran este înlocuită cu cea a altuia. Chiar dacă bancnotele au fost emise încă de la sfârșitul secolului al XVII-lea, mama lui Charles, regina Elisabeta a II-a, a fost primul suveran britanic căruia i s-a acordat onoarea de a apărea pe o bancnotă, în 1960. Este vorba despre bancnota din hârtie de o liră sterlină.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: