spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăExterneDupă 8 ani de conflicte între țările membre, Parlamentul European a reformat...

  După 8 ani de conflicte între țările membre, Parlamentul European a reformat politica de migrație

  Parlamentul European a adoptat revizuirea politicii de migrație, după 8 ani de conflicte între țările membre. Miercuri, eurodeputații au susținut o amplă reformă a politicii europene în domeniul migrației, după un compromis dificil în urma a ani de tensiuni și divizare între cele 27 de state membre.

  În cadrul unei sesiuni plenare la Bruxelles, Parlamentul European a aprobat zece texte care formează „Pactul privind migrația și azilul”, întreruptă temporar de protestele activiștilor împotriva acestei reforme.

  Scopul proiectului este de a reduce durata procedurilor de securitate și de azil, și de a intensifica repatrierea pentru a controla imigrația din Orientul Mijlociu și Africa, o prioritate cheie pe agenda UE. De asemenea, propunerile de compromis caută să echilibreze responsabilitățile țărilor de primire, cum ar fi Italia, cu sprijinul din partea națiunilor bogate, precum Germania.

  Cu toate acestea, propunerea a fost vehement criticată de partidele anti-imigrație, eurosceptice și de extrema dreaptă, care consideră că nu este suficient de fermă în oprirea migrației. În același timp, activiștii de stânga și cei care susțin drepturile omului au catalogat-o ca o amenințare majoră la adresa acestor drepturi.

  Eșecul adoptării reformei ar fi reprezentat o lovitură pentru centrul spectrului politic european, în special în contextul alegerilor pentru Parlamentul European care vor avea loc în două luni, unde extrema dreaptă este prognozată să câștige mai multe locuri.

  Migrația a fost un subiect central în UE încă din 2015, când peste un milion de persoane – în mare parte refugiați sirieni – au traversat Mediterana, luând blocul european prin surprindere și generând momente de haos și suferință. Până în prezent, peste 46.000 de persoane au intrat în UE pe lângă punctele de trecere a frontierei, conform datelor ONU, cu o estimare de 400 de persoane decedate în timpul încercării de a ajunge în țările Uniunii Europene.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: