spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăExterneItalia interzice telefoanele mobile la școală

  Italia interzice telefoanele mobile la școală

  O circulară, semnată de ministrul Educației Giuseppe Valditara, a fost distribuită marți către școli, care conține indicații privind utilizarea telefoanelor mobile și a dispozitivelor electronice similare în sălile de clasă, potrivit La Stampa, citat de Rador, anunță hotnews.ro.

  Este confirmată interdicția utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor, „întrucât este un element de distragere a atenției proprii și a celorlalți și o lipsă de respect față de profesori, pentru care prioritară este restituirea autorității”, afirmă ministrul Valditara.

  Circulara nu introduce sancțiuni disciplinare. Utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice poate fi permisă în scopuri didactice.

  Interdicția folosirii telefoanelor mobile în timpul orelor este confirmată, așadar, în circulara ministerială, „întrucât este un element de distragere a propriei atenții și a altora și o lipsă de respect față de profesori”, așa cum este deja stabilit de Statutul elevelor și elevilor din 1998 și de circulara ministerială nr. 30 din 2007. „Interesul elevilor și studenților, pe care trebuie să-l protejăm, este să stea în clasă pentru a învăța” – spune ministrul Giuseppe Valditara.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: