spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăExterneMAE: Avertizare de vreme extremă în Cehia: Cod roșu de ninsori și...

  MAE: Avertizare de vreme extremă în Cehia: Cod roșu de ninsori și sfaturi pentru călătoriile în regiune

  Ministerul Afacerilor Externe a emis o notificare importantă pentru cetățenii români cu privire la condițiile meteorologice severe din Cehia. Institutul Hidrometeorologic local a emis un cod roșu de ninsori pentru regiunile Boemia de Sud și Vysočina în perioada 2 – 3 decembrie.

  Se așteaptă ca în Cehia să cadă un nou strat de zăpadă, cu grosimea de până la 40 de cm, ceea ce va afecta semnificativ transportul rutier, alimentarea cu energie electrică și aprovizionarea cu bunuri de larg consum.

  Autoritățile cehe recomandă populației să se pregătească pentru posibile întreruperi temporare ale energiei în anumite localități și să urmărească cu atenție anunțurile oficiale privind blocarea unor căi rutiere sau feroviare. Se impune evitarea deplasărilor care nu sunt absolut necesare.

  Din cauza ninsorii abundente, călătoriile către Aeroportul Vaclav Havel din Praga sunt dificile, iar zborurile pot suferi întârzieri din cauza intervenției constante a autorităților pentru curățarea pistei. Pentru informații oficiale actualizate, pasagerii sunt sfătuiți să verifice paginile de internet ale companiilor aeriene.

  Cetățenii români aflați în Cehia pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420 257 532090; +420 257 533965 şi +420 257 530426.

  Pentru informații suplimentare și actualizări, Ministerul de Externe recomandă consultarea paginilor de internet ale ambasadei și utilizează aplicația „Călătorește în siguranță” pentru sfaturi și informații de călătorie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: