spot_img
14 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăExterneRușii se tem că Lukașenko caută independența față de Moscova în China

  Rușii se tem că Lukașenko caută independența față de Moscova în China

  Xi Jinping si Aleksandr Lukasenko Foto: Liu Bin / Xinhua News / Profimedia

  Pe fondul creșterii pericolelor interne și externe, președintele Aleksandr Lukașenko poartă convorbiri la Beijing cu liderii chinezi în speranța scoaterii din izolarea diplomatică și economică a țării sale și obținerea de garanții că va rămâne o republică independentă, cu el ca lider, scrie Nezavisimaia Gazeta, citată de Rador, anunță news.ro.

  Luni, Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Republicii Belarus. În ciuda prezicerilor unor observatori, acestea nu au fost relaxate. Iar reprezentanții opoziției au declarat că au organizat o lovitură cu drone asupra aerodromului militar de la Maciulișci.

  Experții remarcă faptul că în acest context vizita în China îi poate permite lui Lukașenko să se simtă mai încrezător și să capete o mai mare independență față de Moscova.

  Se așteaptă să fie semnat un important pachet de documente care ating un spectru larg de probleme ale colaborării celor două țări. Este planificat, de asemenea, ca la Beijing Lukașenko să aibă o serie de întâlniri cu oficiali chinezi de rang înalt și cu conducerea unor importante corporații chinezești.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: