spot_img
23.1 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneUE vrea să interzică implicarea Rusiei în alegerile pentru Parlamentul European

  UE vrea să interzică implicarea Rusiei în alegerile pentru Parlamentul European

  Uniunea Europeană intenționează să interzică partidelor politice și think-tank-urilor să accepte finanțare rusă, ca parte a celei mai recente runde de sancțiuni împotriva Moscovei, conform informațiilor prezentate de Bloomberg pe 6 mai și raportate de Kyiv Independent.

  Această mișcare vine ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, cu scopul de a submina mașinăria de război a Moscovei. Liderii UE se pregătesc să introducă o a 14-a rundă de sancțiuni în lunile următoare.

  Impactul acestei decizii asupra peisajului politic european ar putea fi semnificativ. Potrivit sursei citate, partidele de extremă dreapta din Europa, cum ar fi AfD din Germania și Adunarea Națională a lui Marine Le Pen, ar putea fi printre cele mai afectate, având în vedere legăturile lor anterioare cu Rusia.

  Mai multe țări europene au acuzat Rusia că finanțează politicieni de extremă dreaptă și că difuzează propagandă pro-Kremlin în UE înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

  Pe lângă interzicerea finanțării politice din Rusia, UE se pregătește să limiteze importurile de gaz lichefiat rusesc (GNL) ca parte a viitoarelor sancțiuni. Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a confirmat aceste intenții pe 6 mai, conform European Pravda.

  Deși UE își propune să elimine complet combustibilii fosili ruși până în 2027, mai mulți membri ai Uniunii rămân dependenți de gazul rusesc, iar importurile de GNL din Rusia au crescut semnificativ în ultimul an.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!