spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăExterneZelenski reduce vârsta de mobilizare

  Zelenski reduce vârsta de mobilizare

  Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a pus semnătura pe un proiect de lege care ajustează limita de vârstă pentru serviciul militar, coborând-o de la 27 la 25 de ani. Această mișcare survine într-un moment critic pentru forțele armate, care se confruntă cu o lipsă acută de personal pentru a contracara invazia rusă, conform informațiilor furnizate de AFP.

  Documentul legislativ, adoptat cu un an în urmă de către deputați și așteptând aprobarea prezidențială, va intra în vigoare miercuri, conform anunțului făcut de Rada, parlamentul ucrainean, pe platforma sa online. Următorul pas este adaptarea diferitelor reglementări la noile condiții ale mobilizării, un proces care trebuie finalizat în termen de șase luni de către guvernul ucrainean.

  Dezbaterea privind înrolarea în armată a fost un subiect intens discutat în Ucraina timp de mai multe luni. Forțele armate ucrainene au suferit pierderi semnificative, deși amploarea acestora este ținută secretă. Astăzi, în contrast cu începutul conflictului, recrutarea voluntarilor pentru serviciul militar este din ce în ce mai dificilă.

  În luna februarie, Rada a inițiat o serie de măsuri menite să faciliteze mobilizarea, după ce un proiect anterior elaborat de guvern a fost retrimis pentru revizuire cu câteva săptămâni înainte. Declarațiile președintelui Zelenski, făcute în decembrie 2023, care anticipau mobilizarea a până la 500.000 de persoane suplimentare, au fost revizuite în scădere de noul comandant-șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski.

  Numeroși ucraineni consideră că sistemul actual de recrutare este nedrept, ineficient și, deseori, afectat de corupție. Există, de asemenea, cereri pentru demobilizarea celor care au fost dislocați pe front pentru o perioadă îndelungată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: