spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăFaza zileiKosovo, stat nerecunoscut de România, în cartea de geografie

  Kosovo, stat nerecunoscut de România, în cartea de geografie

  Elevii de clasa a VI-a învață, din manualul de geografie avizat de Ministerul Educației, despre existența țării numite Kosovo, cu toate că România nu recunoaște existența acestui stat, anunță românialibera.ro.

  Pe harta politică a Europei din manualul de geografie pentru clasa a VI-a, publicat în anul 2018 de Regia Autonomă Editura Didactică și Pedagogică, avizat de ME și publicat pe platforma manualelor digitale gratuite pentru elevi, Kosovo figurează ca țară, cu toate că poziția oficială a României este că nu recunoaște existența acestui stat.

  Directorul Editurii Didactice și Pedagogice (EDP), Claudiu Săftoiu, spune că este o eroare ce trebuie remediată.

  “La pagina 54, la harta politică a Europei, state și regiuni, la poziția 13, există Kosovo, sub Serbia. Prin urmare, există, dar nu există și la harta cea mare de la paginile 14 – 15. Este un manual pe care noi îl retipărim de patru ani de zile. Mulțumesc că ne-ați sesizat, dar nu știu sigur ce se mai poate face. Trebuie vorbit cu autorul, pentru ca el să facă modificările acestea. În aceste condiții va trebui făcută într-adevăr o erată, dar nu știu dacă intră în manual, ci doar alături. O să discut această chestiune și la Consiliul Național de Evaluare, ca să putem să încadrăm mai bine situația aceasta”, a declarat Claudiu Săftoiu pentru România liberă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: