spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesAdrian Diaconescu a deschis singurul cabinet de kinetoterapie din municipiul Motru! „Kinetoterapia...

    Adrian Diaconescu a deschis singurul cabinet de kinetoterapie din municipiul Motru! „Kinetoterapia este benefică pentru creșterea calității vieții”

    diaconescu kinetoBolnavii din municipiul Motru nu vor mai fi nevoiți să plece din oraș pentru a beneficia de serviciile medicale ale unui cabinet de kinetoterapie. La sfârșitul lunii mai, în municipiul Motru, a fost inaugurat singurul cabinet de acest fel, o adevărată bucurie pentru pacienții care au nevoie de recuperare etc. „ În concluzie, kinetoterapia este benefică pentru creștetea calității vieții și poate fi practicată atât de persoanele cu probleme, cât și de persoanele sănătoase pentru prevenirea unor eventuale afecțiuni”, a spus kinetoterapeutul Adrian Diaconescu din Motru.

    Reporter: Unde ați absolvit facultatea?
    Adrian Diaconescu: Am absolvit la Universitatea din Craiova Facultatea de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială.

    kineto 3Rep.: Care este durata studiilor necesare pentru a deveni kinetoterapeut?
    A.D.: Durata de studii pentru licențiere în kinetoterapie și motricitate specială este de 3 ani, plus încă doi ani de masterat.

    Rep.: De când profesați și unde?
    A.D.: Activitatea am început-o acum doi ani, mai exact în martie 2015. Din martie 2015 și până în prezent îmi desfășor activitatea de profesor kinetoterapeut la Stațiunea balneoclimaterică Bala.

    Rep.: De când ați deschis cabinetul și unde anume vă pot găsi pacienții?
    A.D.: Cabinetul l-am deschis anul acesta, din data de 29 mai, iar pacienții ne pot găsi la adresa Aleea Liliacului, Nr. 3, Bl A2, vizavi de Spitalul Motru, intrarea Urgențe sau pe pagina de facebook AD Biokinetic recuperare medicală. La ora actuala suntem singurul cabinet de recuperare medicală din orașul Motru.

    kineto 1Rep.: Ce servicii oferiți la cabinetul dvs. ?
    A.D.: Serviciile oferite de noi sunt Kinetoterapie în diferite patologii neurologice, traumatisme de orice tip, recuperare postoperatorie, fracturi etc. Fizioterapie cu aparatură de ultimă generație pentru tratarea sau ameliorarea durerilor lombare, cervicale, articulare, mialgie, neuropatie și multe alte patologii. Masaj terapeutic, relaxant, drenaj limfatic.

    Rep.: Care sunt satisfacțiile profesionale pentru un kinetoterapeut ?
    A.D.: Cea mai mare satisfacție profesionala a mea ca și kinetoterapeut este atunci când pacienții răspund pozitiv la tratament, recuperarea fiind un real succes atât pentru pacient cât și pentru mine ca terapeut.

    Rep.: Care sunt necesitățile de pregătire continua pentru un kinetoterapeut?
    A.D.: Consider ca în acest domeniu pregătirea continuă este esențială. Doar așa putem ține pasul cu noile tehnici în domeniul recuperării medicale care în ultimii ani a luat o mare amploare și la noi în țară.

    kineto 2Rep.: Ați avut în grijă cazuri deosebite? Ne puteți da câteva exemple?
    A.D.: Da, am avut și cazuri mai deosebite, ca să zic așa, fiecare beneficiind de tratament personalizat conceput pentru patologia respectivă, în funcție de starea generală a pacientului. Un caz deosebit pentru mine a fost un pacient cu multiple fracturi la mâna stângă, mai exact, fiecare deget fiind rupt în mai multe locuri. Am avut multe cazuri cu accident vascular cerebal, scleroză multiplă, parapareză spastică, tetrapareză.

    Rep.: Ce tip de deficiențe motorii pot fi recuperate cu ajutorul kinetoterapiei?
    A.D.: Prin kinetoterapie putem recupera o gamă foarte variată de afecțiuni motorii și nu numai. Malformaţiile coloanei vertebrale sunt prezente sub diferite forme de la defecte de segmentare sau închidere a arcurilor vertebrale, la anomalii de umăr, aberaţii de formă şi sinostoze. Cele mai frecvent întâlnite sunt cifozele (accentuarea curburii din regiunea dorsala) şi scolioze (deviaţii ale coloanei în plan frontal). Deficienţele osteoarticulare şi musculare,deficientele neurologice (boli ale neuronului motor central) si multe alte deficiente.

    Rep.: Ce alte afecțiuni puteți trata sau doar ameliora?
    A.D.: Așa cum am menționat, sunt o mulțime de patologii pe care noi le putem trata prin kinetoterapie. Câteva exemple pot fi: lombalgii, mialgii, hernii de disc, accidente vasculare, diferite traumatisme (fracturi, luxații, entorse), spondiloze cervicale și lista poate continua. Toate afecțiunile ce țin de biomecanica aparatului locomotor își pot găsi tratament sau ameliorare la cabinetul nostru.

    Rep.: Ce elemente trebuie să însoțească rezultatele performante ale kinetoterapiei?
    A.D.: În primul rând pentru a face performanță în acest domeniu, kinetoterapeutul trebuie să stăpânească foarte bine biomecanica corpului uman, aceste cunoștințe fiind necesare în mai toate patologiile cu care luăm contact. Pregătirea continuă este un alt element important, numai așa putem fi la curent cu tehnicile nou apărute, având rezultate foarte bune la sfârșitul ședințelor de kinetoterapie.

    Rep.: În încheiere, ca o concluzie, cum ați defini kinetoterapia?
    A.D.: Kinetoterapia este terapie prin mișcare, efectuată prin programe de recuperare medicală ce urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse suferințe, plecând de la exerciții fizice statice și dinamice profilactice, curative și de recuperare. În concluzie, kinetoterapia este benefică pentru creșterea calității vieții și poate fi practicată atât de persoanele cu probleme, cât și de persoanele sănătoase pentru prevenirea unor eventuale afecțiuni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: