spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesCea mai mare companie din Gorj dă lovitura într-un nou domeniu de...

    Cea mai mare companie din Gorj dă lovitura într-un nou domeniu de activitate

    România a trecut de curând printr-un scandal alimentar de proporţii, atunci când se iniţiase ideea că în anumite produse din carne etichetate ca fiind din vită se „strecuraseră” şi cantităţi importante de carne de cal. În contextul acesta, companiile importante care pun preţ pe calitate se luptă să creeze consumatorilor ideea de siguranţă atunci când aleg produse de marcă. O astfel de companie este Compania Succes, o companie care a reuşit, după studii de piaţă concrete, dar şi alături de o echipă întreagă de specialişti, să pună bazele unui proiect zootehnic, mai precis înfiinţarea fermelor proprii, astfel încât să se poate face direct legătura între produsele naturale şi consumatori, fără a exista „intermediari”.

    O poveste de succes, un nou concept şi desigur un nou proiect care pune accentul pe calitatea produselor din centrele de desfacere. În România anului 2013 Compania Succes reuşeşte să pună bazele unui proiect important în domeniul zootehnic, un proiect care vine să asigure calitatea produselor din carne, „create” acum în fermele proprii. Dacă până acum Compania Succes a reuşit, cu brio, să ia contact cu toate domeniile de bază de pe piaţa muncii, cel mai mare producător gorjean reuşeşte să se integreze în agricultură, prin înfiinţarea unor ferme de taurine, care să realizeze produsul finit, regăsit în cele mai bune condiţii pe rafturile magazinelor Succes: produse din carne de cea mai bună calitate şi un preţ nou, pe care gorjenii îl vor îndrăgi de la prima întâlnire.

    Zootehnia, un mod de viaţă…

    Cum se poate realiza acest lucru? Ei bine, Compania Succes deţine secretul. Primii paşi s-au realizat, astfel că cea mai mare companie din judeţul nostru a achiziţionat aproximativ 50 de taurine, dintre cele mai bune rase, printre care Angus sau Alb Albastru Belgian, bovine crescute pentru producţia de carne. A avea o fermă de bovine crescute pentru carne nu este doar o afacere, este un mod de viaţă pe care Compania Succes vrea să-l adopte, reuşind astfel să scoată pe piaţă cele mai naturale produse pentru consumatori. Bovinele sunt atent monitorizate de medicul veterinar, un specialist care vorbeşte despre investiţiile în zootehnie, dar şi ce presupune creşterea bovinelor destinate producţiei de calitate superioară. „Avem în acest moment rasă bălţată românească predominant şi metiş de bălţară românească, Angus şi Alb Albastru Belgian. Animalele sunt furajate în sistem semiintensiv şi furajarea presupune utilizarea de furaje naturale, furaje care pot să imprime un gust cărnii deosebit, cu tentă ecologică. Animalele sunt crescute şi sacrificate în abatorul Companiei Succes, sub control medical veterinar, astfel că totul se face ca la carte, sub cupola aceleiaşi companii de succes”, a spus medicul veterinar Dumitru Firiza.

    Proiecte de viitor marca Succes

    Pentru ca proiectul să devină cât mai viabil, Compania Succes a achiziţionat terenuri agricole pe care s-au cultivat cereale de calitate, desigur pentru furajele animalelor din „ogradă”. Chiar şi locurile de păşunat au fost atent selecţionate, predominant în zona de munte, având în vedere că aici aerul este foarte curat. Mai mult, spune medicul veterinar Dumitru Firiza, în unitatea de abatorizare este în curs de implementare un program de siguranţă alimentară, pentru ca românii să poată beneficia de produse cât mai calitative, etichetate ca atare. Şi poveştile de succes continuă, atâta timp cât există implicare şi desigur respect faţă de oamenii care trec pragul centrelor de desfacere. Pentru clienţii care iubesc produsele din carne de calitate, Compania Succes vrea să extindă acest proiect zootehnic, prin construirea fermelor moderne unde animalele să beneficieze de cele mai bune condiţii, şi desigur, să fie asistate în permanenţă de specialişti.

    Ce punem pe masa copiilor noştri?

    Te vei întreba de ce tocmai creşterea bovinelor pentru carne? Pentru că această carne de vită este ca un produs farmaceutic, folosit de ţările cu tehnologie avansată de extracţie a principiilor nutritive din muşchii de vită pentru conţinutul cel mai ridicat de fier (după moluşte), creatinină şi alte enzime capabile să suplinească anumite enzime umane şi să asigure o creştere armonioasă şi o bună stare de sănătate. Majoritatea substanţelor anabolice, care nu sunt considerate droguri pentru sportivi, se extrag din carnea de vită. Pe aceleaşi principii au mers şi specialiştii Companiei Succes, care au crezut în acest proiect zootehnic, ghidându-se pe ideea că românii merită să aibă în rafturi produse de calitate. Aşa cum spuneam într-un material anterior, într-o Românie nocivă, în care concurenţa între producători naşte adevărate erori alimentare, este primordial să există companii care să aducă la suprafaţă produse de calitate, naturale, bio, pentru că până la urmă întoarcerea la origini şi la natură ne poate ajuta să avem un stil de viaţă cât mai sănătos. Şi mai mult decât atât este important ca amintirile despre produsele tradiţionale pe care doar la bunici pe întâlneam să nu mai fie doar amintiri, ci să reuşim să le aducem pe masa copiilor noştri, desigur cu o reţetă îmbunătăţită sub o marcă de SUCCES.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: