spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCine este Claudiu Vodislav și cum a ajuns primar la Rovinari!?

  Cine este Claudiu Vodislav și cum a ajuns primar la Rovinari!?

  Instabilitatea din Primăria Rovinari dă naștere unor controverse printre cetățeni. Din cauza schimbărilor pe bandă rulantă, oamenii nu mai știu care este primarul urbei și cine le poate rezolva problemele. În momentul de față, ordonatorul de credite al orașului minier este Claudiu Dorinel Vodislav, consilier din partea PNL, cu atribuții de primar. Numele acestuia nu spune prea multe, alesul local făcându-se neobservat de-a lungul anilor. Cine este Vodislav și cum a reușit să ajungă la conducerea administrației publice, aflați din interviul realizat de cotidianul „Impact în Gorj”.

  claudiu-vodislav

  Reporter: Foarte puțini vă cunosc. Cine este Claudiu Vodislav?

  Claudiu Vodislav: M-am născut la Târgu-Jiu și școala am făcut-o la Rovinari. Ulterior am urmat cursurile facultății de Inginerie din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu. Sunt căsătorit, am doi copii. Locuiesc la Rovinari în apartamentul mamei. Am și o casă la Târgu-Jiu, dar am ales să locuiesc aici pentru că aici am petrecut cea mai mare perioadă a timpului.

  Rep.: Care a fost primul dumneavoastră contact cu politica?

  C.V.: Primul contact cu politica a fost în anul 2004 când am fost invitat de un prieten să ader la un proiect al Partidului Democrat la vremea respectivă. Era un partid tânăr, m-au convins și am mers mai departe. Sunt la al doilea mandat de consilier local iar acum, cu susținerea colegilor, am ajuns să dețin funcția de primar.

  Schimbări pe bandă rulantă

  După moartea primarului Dorin Filip, viceprimarul Laurențiu Chivu a preluat funcția rămasă liberă, însă acesta a fost mazilit. Apoi a urmat Claudiu Dorinel Vodislav și Florian Ungureanu. După demisia celui din urmă, la conducerea administrației a ajuns, din nou, Claudiu Vodislav.

  Rep.: După tragedia petrecută cu primarul Dorin Filip v-ați gândit că aveți șansa să ocupați funcția de edil? Unii spun că ați solicitat acest lucru.

  C.V.: Nu am solicitat, nu m-am gândit niciodată la varianta de a ajunge într-o astfel de funcție. Colegii mei au insistat și m-au susținut. Eu sper doar să nu le înșel încrederea, nici lor și nici oamenilor. Sper să reușesc să fac lucruri bune.

  Rep.: Ați intrat deja în contact cu rovinărenii. Ce reacție au avut după numirea dumneavoastră?

  C.V.: Multă lume mă întreabă „De ce dumneavoastră?”. Eu am fost consilier și m-au ales cu atribuții de primar pentru a debloca situația de la Rovinari. Nu se puteau semna acte și era afectată activitatea orașului.

  Încadrat ca șofer la firma soției sale

  Deși s-a pregătit pentru cariera de inginer, Vodislav nu a activat niciodată în domeniul studiat. Acesta s-a ocupat de afacerile personale, iar apoi a fost încadrat ca șofer la firma soției sale. Ba chiar mai mult, actualul primar se afla în concediu paternal la momentul numirii pe funcția de conducere.

  Rep.: Ziceați că ați urmat Facultatea de Inginerie. Ați profesat în acest domeniu?

  C.V.: Nu am profesat niciodată în acest domeniu. Am avut o afacere de familie în domeniul alimentar, iar până în prezent ne-am ocupat împreună de ea. Acum a rămas soția.

  Rep.: Ce planuri aveți în viitorul apropiat?

  C.V.: Să nu îi dezamăgesc pe cei care mi-au acordat încrederea lor.

  Actualul primar al orașului Rovinari deține un teren intravilan și o casă în Târgu-Jiu, dart și un autoturism Volkswagen Sharan. Acesta nu are conturi de economii sau bijuterii care să depășească 5.000 de euro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: