spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateDezastru la Bacalaureat. Printre cele mai slabe rezultate din țară

  Dezastru la Bacalaureat. Printre cele mai slabe rezultate din țară

  Doar 56,4% dintre candidații la examenul de Bacalaureat au reușit să obțină note de promovare. Este unul dintre cele mai slabe rezultate la nivel național, unde nivelul de promovabilitate este de aproximativ 68%.

  Două licee din județul Gorj au înregistrat promovabilitate zero la examenul de Bacalaureat. Este vorba de Liceul Stoina și Liceul Turburea. La prima unitate de învățământ, dintre cei șapte candidați, niciunul nu a obținut medie de promovare, iar la liceul din Turburea s-au prezentat la examen patru candidați, însă nu s-a înregistrat vreo medie mai mare de 6.

  Cinci medii de 10

  Cele mai bune rezultate au fost obținute la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“, unde 99,5% dintre absolvenți au promovat Bacalaureatul, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ – aproape 98%, Colegiul Național „George Coșbuc“ din Motru – 96% și Colegiul Național „Spiru Haret“ – 91%.

  Cinci candidați au obținut medii de 10. Este vorba de absolvenți de la Colegiul Tehnic Mătăsari, Colegiul Național „Spiru Haret“, Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ și Liceul Tehnologic Turceni.

  Peste 3.300 de candidați s-au înscris la examenul de Bacalaureat, dintre care 3.141 s-au prezentat la examen. Dintre aceștia, 1.774 au obținut note de promovare.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: