spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăEconomicSindicalist: Inspectorii sociali nu au mai muncit de ani de zile

  Sindicalist: Inspectorii sociali nu au mai muncit de ani de zile

  Marii lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia se tem că vor rămâne fără oameni și fără privilegii. Este afirmația președintelui Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul Carierei Lupoaia, din Bazinul Minier Motru, Nicu Bunoaia. Este cel are a organizat protestele din Piața Prefecturii, din Târgu Jiu, pentru acordarea de condiții speciale de muncă personalului din producție de la Complexul Energetic Oltenia. După luni de proteste, actul normativ a fost votat de Camera Deputaților, iar acum se află la promulgare, la președintele României. Dacă președintele va semna legea, aceasta va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

  Legea va avea ca efect imediat scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia pentru angajații care vor beneficia de condiții speciale de muncă. Vârsta de pensionare va scădea la 52 de ani. O altă condiție pentru ieșirea la pensie va fi o vechime minimă de 25 de ani. Un alt efect va fi plecarea din Complexul Energetic Oltenia a nu mai puțin de 3.000 de angajați. Aceștia se vor adăuga la cei aproape o mie pensionați sau trecuți pe listele de concedieri colective din 2021. Astfel, compania va mai rămâne fără 4.000 de angajați. Numărul de salariați s-ar putea reduce în 2022 la 8.000 de persoane.

  Prin urmare, organizațiile sindicale din Complexul Energetic Oltenia vor rămâne fără mii de membri și fără cotizații. În opinia lui Nicu Bunoaica, liderii de sindicat vor avea o problemă pentru că nu au mai muncit de ani de zile și ar trebui să revină în producție. Potrivit lui Nicu Bunoaica ar trebui să dispară și posturile de inspector social.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: