spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăEducatieEchipa de elevi programatori de la Liceul Turceni, calificată la Târgul național...

  Echipa de elevi programatori de la Liceul Turceni, calificată la Târgul național de știință și tehnologie

  Echipa de elevi programatori de la Liceul Tehnologic Turceni s-a calificat la Târgul național de știință și tehnologie, care va avea loc în București, în luna decembrie. Echipa din Turceni a câștigat premiul II la Târgul Regional de Știință Code Kisd Vâlcea 2022, care s-a desfășurat în cadrul proiectului Code Kids – Programează viitorul comunității tale, dezvoltat de Fundația Progress.

  Proiectul WALL-E, creat de clubul Crazy Coders, de la Liceul Tehnologic Turceni, reprezintă un robot care colectează deșeurile acvatice.
  Premiul I a fost câștigat de proiectul „Solarul inteligent“, prezentat de clubul CODE Kids Bunești, de la Biblioteca Publică Locală Bunești, care se bazează pe principiul automatizării și este ECO.

  „Coderii din Gorj merg la Târgul național de știință și tehnologie organizat de Fundația Progress în proiectul național CODE Kids, pe 19 decembrie 2022, la București!
  Felicitări, Crazy coders de la Liceul Tehnologic Turceni! Felicitări, Bianca Maria Badea, fără tine nu ar fi fost posibil!
  Țineți minte numele Bianca Maria Badea, cred că vom auzi numai lucruri frumoase despre ea, fiindcă la cei 17 ani pe care îi are, coordonează, de 2 ani, grupe de copii care vor să învețe programare! Știți cu câți copii lucrează? Cu 70 de micuți viitori programatori, 20 de copii în anul 2, grup din care s-au selectat cei care vor merge la București, la Târgul Național și 50 de copii în anul I de proiect! Sunt impresionată, plăcut impresionată!“, a transmis Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Județene „Christian Tell“ din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: