spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesPacient plimbat între spitale

  Pacient plimbat între spitale

  Un pacient în stare gravă este plimbat între spitale. Cazul a fost semnalat de către Cristi Aldescu, ambulanțier și fost director al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

  „Un pacient cu saturație 70% este plimbat cu ambulanța intre Spitalul Rovinari și Sp. Județean de Urgență Tg-Jiu , dr Zamfira și dr. Antohi după consult decid ca pacientul să nu fie internat pe ATI 700 și il returnează la Sp. Rovinari ( spital unde nu există ATI, pacientul ajuns la Spitalul Rovinari in stare critică este returnat din nou la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu pentru internare la ATI 700.
  Așteptăm cu interes să vedem de ce decid medicii de la Sp. Jud.de Urgență Tg-Jiu și cât prețuiește pentru ei ei viața acestui pacient.
  Domnilor doctori nu uitați că sunteți plătiți cu aproximativ 25000 lei pentru a salva viața pacienților ,gândiți-vă că in locul acestui om ar putea să fie neamurile si prietenii dvs.
  Astept să văd cum decid medicii soarta acestui pacient“.

  Spital: „Pacientul a refuzat internarea“

  Cu privire la acest caz, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au comunicat că pacientul a refuzat internarea: „În cursul zilei de astăzi, un pacient a fost transferat de la Spitalul Rovinari la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Bărbatul era internat de 7 zile la Spitalul Rovinari. A fost adus cu ambulanța la Camera de gardă a Spitalului 700 și aici a fost consultat de domnul doctor Antohi, de la Secția ATI I și de doamna doctor Sanfira, de la Secția Medicină Internă I. În opinia profesională a domnului doctor, nu se impunea internarea într-o secție ATI căci pacientul era stabil hemodinamic, gazometria arterială era bună având în vedere afecțiunile de care suferă pacientul, nu necesita suport ventilator, era conștient, însă putea fi internat în Secția Medicală, dacă medicul de gardă considera necesar acest lucru și dacă pacientul era de acord.
  Pacientul a refuzat internarea, spunând că vrea să meargă acasă și a scris în registrul de la Camera de gardă acest lucru, în ciuda indicațiilor medicului de gardă. Avea saturația de oxigen 74% și a refuzat masca de oxigen, atât la Camera de gardă, cât și în ambulanță.

  A fost trimis cu ambulanța înapoi la Spitalul din Rovinari, iar medicii de acolo l-au retrimis la Târgu-Jiu. Menționăm că pacientul a fost însoțit de fiul său. Ajuns din nou la Camera de gardă, doamna doctor Sanfira a reușit să îl convingă, ajutată și de fiul pacientului, să rămână internat. Pacientul nu are, la fișa trimisă de la Spitalul Rovinari, rezultate CT pulmonar, analize din spută, exudat faringian, cultura spută, cultură urină. Din păcate, pacientul refuză, în continuare, recoltarea probelor biologice și consultul cardiologic“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: