spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSe ceartă pe gard

  Se ceartă pe gard

  Sunt rude, dar nu se înţeleg şi pace. Vorbim despre doi localnici din comuna Aninoasa, care au ajuns să se judece de ani buni. Mai nou, disputa a pornit de la construirea, cu acte în regulă, a unui gard construit pe domeniul public. Afectaţi sunt şi vecinii pentru că, spun ei, noua amplasare a gardului astupă practic ogaşul, iar apa strânsă în urma ploilor inundă curţile oamenilor. Constantin Văduva este cel care a sesizat autorităţile locale, iar acum aşteaptă răspunsul unei comisii, sperând că dreptatea şi-o va găsi în cele din urmă. Omul a cerut ajutorul echipei de la Acces Tv şi Impact în Gorj, pentru a putea face publică nemulţumirea sa şi a vecinilor săi.

  Edilul comunei Aninoasa, Ilie Petroi, spune că la construirea gardului pe domeniul public legea nu a fost încălcată, pentru că proprietarul are toate actele. Oricum sesizarea este analizată cu atenţie, asigură edilul comunei Aninoasa, pentru că vor fi coroborate documentele cu cele constatate la faţa locului. Legea are multe chichiţe, ca mai toate legile din România, iar masa încărcată de acte din biroul primarului, vorbea mai degrabă de respectarea normelor de către proprietarul gardului, legii decât de încălcarea ei. Primarul ne-a ajutat să înţelegem mai bine la ce ne uitam. „Nu a pătruns pe spaţiul public, pentru că are o autorizaţie de construire în inedita vecinătate a drumului sătesc. Văduva Marius are autorizaţie, proiect tehnic şi configurarea suprafeţei de teren date de lungimi şi lăţimi pe care le respectă”, a conchis primarul comunei Aninoasa Ilie Petroi.

  Se fac alte măsurători

  În realitate, amplasarea gardului ar fi trebuit să ţină cont de mai multe aspecte. Se pare că sarcina aceasta va reveni comisiei ce va da un răspuns. Potrivit inginerului Lucian Cincă, şi unii şi alţii au contribuit în timp la îngustarea uliţei. „Noi am declarat-o domeniul public în 2000, iar problema este acum dacă revendicăm sau nu cei 10 centimetri. Foarte greu este de determinat dacă bucla de 10 centimetri este pe domeniul public. Consider necesar pentru comisie să refacă măsurătorile la stâlpul 3, 4 şi 5”, a subliniat inginerul Lucian Cincă.

  Gardul a fost ridicat pe alt amplasament, dar are urmări

  Oamenii spun că uliţa a devenit prea îngustă pentru accesul maşinilor, dar cel mai rău îi supără că apa de la ploi se scurge prin curţile lor, în loc să ajungă la ogaşul înfundat. „Nu mai putem intra cu tractorul sau carul la adus porumbi, iar apa pe mine mă afectează, că îmi intră în curte. A vrut gard, dar nu a ţinut cont că distruge ogaşul”, a spus Smaranda Duţu. Un alt vecin a adăugat că „au mutat ogaşul la vale, dar era prin faţa casei femeii, eu am casă pe unde trec apa acum, ce o să facă, o să-mi spargă casa?”, a spus Gheorghe Cocoş. Despre măsuri, un cuvânt decisiv îl poate avea Consiliul Local. Cel puţin de asta asigură viceprimarul, Jianu Ilie, care a spus oamenilor să depună o cerere la primărie, iar consilierii vor decide alocarea fondurilor pentru crearea unui canal. Obţinerea uliţei şi înfundarea ogaşului par să fie principalele probleme prinse în sesizarea făcută de Constantin Văduva. Cum nu a omis nici un detaliu, omul aşteaptă acum un răspuns. „Nu mai trecem cu maşinile, că lovim gardul, iar litigiul durează de ani buni. Am depus o sesizare la Prefectură şi Consiliul Judeţean, iar acum aştept raportul final la Primăriei”, a explicat Constantin Văduva.

  Îşi apără fiul

  Vărul său, proprietarul gardului a fost strigat de noi la poartă să-i ascultăm părerea. În lipsă, însă, tatăl său a avut grijă să asigure pe toţi cei prezenţi că „fiul său are toate autorizaţiile, dar ei, ceilalţi care fac scandal, au?!” a sunat glasul omului, pornit pe lumea care parcă nu-i mai dă pace. Cine are dreptate rămâne de văzut, cert e că nu întotdeauna ceea ce este legal este şi benefic comunităţii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: